Barbatul ciudat care a plimbat doua femei in lesa pe strazile Timisoarei, gasit fara viata pe o plaja din Costa Rica. VEZI de ce moartea sa poate duce la deprecierea monedei virtuale Bitcoin

Barbatul misterios care, in septembrie 2019, a scandalizat opinia publica dupa ce a iesit la plimbare, pe strazile Timisoarei, cu doua femei tinute in lesa, ar fi fost gasit mort in Costa Rica, potrivit mai multor ziare internationale care publica stiri din domeniul tranzactiilor cu criptomonede. Este vorba despre Mircea Popescu, romanul care a afirmat ca este singurul om din lumea care a detinut, vreodata, un milion de bitcoin. Cand bitcoin a atins apogeul, la inceputul acestui an, estimarile legate de averea sa erau de pana la peste 30 de miliarde de dolari.


Acesta era nascut la Cluj-Napoca si a ajuns unul dintre cei mai bogati romani din toate timpurile, fiind considerat unul dintre pionierii tranzactiilor cu monede digitale.

Editorul Revistei Bitcoin, Pete Rizzo, a scris pe Twitter „RIP Mircea Popescu (1980 – 2021)”. Apoi adauga: „Numit de catre unii “Tatal Toxicitatii Bitcoin”, Mircea va rezista ca una dintre cele mai denigrate figuri # Bitcoin si, fara indoiala, unul dintre cei mai mari filozofi ai sai.”

Potrivit gadgets.ndtv.com, daca Popescu nu a lasat accesul la averea sa virtuala altcuiva, monedele pe care le are se vor pierde, iar acest lucru va avea impact asupra pretului Bitcoin.

Un site de stiri din Costa Rica a scris ca trupul lui Mircea Popescu ar fi fost descoperit, in dimineata zilei de 23 iunie, pe o plaja.

O alta publicatie, in limba spaniola, Teletica.com, Popescu a murit in largul coastei Costa Rica, cand a intrat in mare sa inoate si a fost maturat de curent.

Publicatia a raportat ca un „tanar de 41 de ani strain ”se inecase in Playa Hermosa de Garabito, Puntarenas. „Evenimentele au avut loc in jurul orei 8,30 cand Popescu a intrat in mare pentru a inota in sectorul Tramonto, a fost luat de curent si a murit pe loc”, se arata in raportul local.

”Figura polarizanta din industria criptomonedelor lasa in urma o mostenire in carouri, impreuna cu un cufar de monede virtuale”, scrie si sectiunea de finante a stirilor yahoo.

Popescu, nascut in Romania, a infiintat Polimedia, o firma de planificare a resurselor pentru intreprinderi, in 2007.

A devenit cunoscut dupa ce a inceput sa lucreze ca blogger Bitcoin in 2012. A fost unul dintre pionierii activelor digitale. A spus ca este singurul om care a detinut vreodata un milion de bitcoin.

Popescu este, de asemenea, cunoscut pentru ca se afla in spatele MPEx, o bursa de valori mobiliare bitcoin pe care a infiintat-o in 2012.

A fost unul dintre criticii Ripple si Bitcoin Savings and Trust, pe care le-a considerat ca fiind escrocherii. In ultimul caz s-a dovedit ca avea dreptate.

”Bitcoin nu este aici ca sa va dati cu parerea despre asta. Bitcoin este aici pentru a va schimba profund si adesea dureros viata. Indiferent daca sunteti de acord sau nu, daca dati permisiunea sau nu, daca credeti ca este „acceptabil” sau „solicitat” sau orice altceva. Nu v-a intrebat nimeni” – Mircea Popescu.

A fost controversat prin punctele sale de vedere exprimate public si pe blogul lui (acum nefunctional).  A adunat un mare numar de fani prin postarile sale, unele considerate sexiste.

Pana in prezent, nu se stie unde vor ajunge activele sale criptografice masive, deoarece nimeni nu stie de descendenti sau de starea detinerilor sale digitale actuale.

Popescu era un personaj prea putin cunoscut in Romania. In ultimii ani a trait in Statele Unite ale Americii, Mexic, Egipt si Costa Rica. (E.T.)

Leave a Reply