Judecarea dosarului de coruptie Moravita II poate incepe! Curtea de Apel Timisoara a respins contestatiile politistilor de frontiera, care au cerut excluderea din dosar a probelor obtinute nelegal

Un complet de judecata de la Curtea de Apel Timisoara, format din magistratii Laura Bogdan si Ioan Nemes, a decis, dupa o saptamana de amanare a responsabilitatii verdictului, sa se solidarizeze cu judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Timis, care a dat startul judecarii pe fond a dosarului de coruptie Moravita II, si sa respinga contestatiile formulate de inculpati.


“Respinge ca nefondate contestatiile formulate de inculpatii Furcea Gabriel Ionut, Turcas Ioan Mircea, Dragut Silviu Sorinel, Goaga Constantin-Bogdan, Deak Carol, Deak Angela, Ungureanu Valentin Mihai, Munteanu Verginel, Banciu Gheorghe Daniel, Milea Olivian, Gita Aurelian, Fratila Ovidiu Cristian Florin, Carstea Dumitru, Diacu Tiberiu si Diacu Maria, impotriva incheierii penale nr. 36/10.05.2021 pronuntata de judecatorul de camera preliminara de la Tribunalul Timis in dosarul nr. 2274/30/2020/a1”, se mentioneaza in incheiere finala camera preliminara nr. 127/2021 pronuntata, astazi, 30.06.2021, in sedinta publica.

Asadar, judecarea acestui dosar controversat, cu un prejudiciu ridicol, de  3.410 euro si 275 de lei, poate sa inceapa, asa cum a hotarat, in urma cu aproape doua luni, judecatoarea Mirela-Adriana Roates. Daca a fost sau nu impartiala in luarea acestei hotarari va stabili, probabil, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, dupa verdictul final al instantelor din Romania.

Cei 29 de inculpati au contestat obiectivitatea judecatoarei, care si-a manifestat rolul activ in favoarea DIICOT si a refuzat sa constate ca toate probele obtinute de Elena Pitigoi, ofiterul infiltrat la PTF Moravita, sunt nule, cata vreme aceasta nu detinea calitatea de politist judiciarist.

Mai mult, procurorul care a instrumentat cauza, Alex Florenta, fostul sef al DIICOT Timisoara, a facut presiuni asupra politistilor pentru a semna acorduri de recunoastere, avertizandu-i ca, in caz contrar, le garanteaza ca vor primi pedepse cu executare de la instantele de judecata.

Cum se poate explica aceasta “antepronuntare” a procurorului Alex Florenta, pe ce s-a bazat domnia sa cand a facut aceasta profetie din “campul tactic”? Toate aceste intrebari la care nu s-a gasit raspuns in camera preliminara vor fi reportate si in instantele de judecata.

Iar, daca politistii care nu au acceptat sa incheie acorduri de recunoastere vor fi condamnati la inchisoare cu executare, atunci procurorul antimafia Alex Florenta poate fi considerat, de buna seama, un autentic Nostradamus al sentintelor din justitia banateana. (G.I.)

Leave a Reply