Women Rally Timisoara, lectii de ambitie, curaj si pasiune pentru masini oferite spectatorilor de cele mai bune soferite din Romania. VEZI castigatoarele celor 5 clase de concurs (P)

Prima etapa a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service 2021, care s-a numit Trofeul Casa Auto Timisoara, a avut loc in acest weekend la Timisoara. Bucuria revederii dupa opt luni de pauza competitionala s-a simtit din plin, cele 60 de concurente – aflate in 48 de masini prezente la start – construind, alaturi de organizatori si ambasadori sportivi, o atmosfera unica de competitivitate, prietenie si fair-play. Aceste elemente care fac din Women Rally un concept unic in motorsportul romanesc au fost apreciate si de partenerii evenimentului.


„A fost un weekend senzational la Timisoara cu ocazia primei etape a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service 2021. Casa Auto Timisoara a fost si de aceasta data prezenta, punand la dispozitie cele 3 autoturisme din deschidere: Noul C Class, CLA S 45 AMG si Noul EQA.

Ne bucuram nespus ca suntem alaturi de Women Rally inca de la inceput. Am crescut impreuna acest eveniment frumos care, intre timp, a devenit Campionat National, doamnele si domnisoarele participante formand o comunitate frumoasa si puternica. Felicitari tuturor concurentelor, pentru curaj si indemanare. Turam motoarele impreuna si pe mai departe!”, a declarat Mirela Castelli, coordonator marketing Casa Auto Timisoara.

Evenimentul a inceput, vineri dupa-amiaza, cu traditionalul briefing, menit sa reimprospateze informatiile specifice referitoare la regulament, dar si cunostintele de conducere defensiva si pilotaj care vor fi aplicate in concurs.

Din cauza contextului pandemic de anul trecut, ocupantele podiumurilor Women Rally de la finalul sezonului 2020 nu au putut fi premiate intr-un cadru festiv, astfel ca, imediat dupa briefing, a fost organizata Gala Campioanelor 2020, desfasurata in prezenta presedintelui Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, Norris Mageanu.

Momentul a fost urmat de startul festiv al etapei de la Timisoara, oficiat de viceprimarul Cosmin Tabara, soferitele curajoase trecand prin poarta de start, insotite de o scurta prezentare a MC-ului Florin Mihoc.

Cele doua manse de concurs au avut loc sambata pe circuitul special amenajat in parcarea Shopping City Timisoara. Cu doua ace de par, doua sicane si o serie de viraje mai rapide, traseul a pus unele provocari si a motivat concurentele sa aiba o abordare tehnica, din dorinta de a fi cat mai competitive.

Iata impresiile castigatoarei, clujeanca Ioana Berindei, care si-a adjudecat prima etapa din acest sezon la volanul unui Audi A3: “Este pentru a doua oara cand particip la Women Rally, prima data fiind in anul 2020. Avand pasiunea pentru masini si viteza, Women Rally a fost exact ce aveam nevoie pentru a-mi testa abilitatile de soferita.

In anul 2020 am castigat locul 1 la categoria 3. Anul acesta am excelat si am castigat 2 cupe, locul 1 la categorie si locul 1 la general. Participarea la Women Rally a fost si este o experienta unica, unde se pune in valoare femeia in sport, cu oameni profesionisti si organizare impecabila.

Women Rally este o deschidere pentru noi oportunitati, pe mine personal   m-a facut mai increzatoare in puterile mele si m-a ambitionat sa devin mai buna, sa imi doresc sa particip si la alte competitii, alaturi de oameni minunati ! Multumesc Laurei Savu si echipei Women Rally pentru profesionalismul si sustinerea acordata!”

Dintre cele 45 de masini, un numar record pentru etapa la Timisoara, 17 soferite s-au aflat la prima participare. Tot la primul contact cu Women Rally a fost si gimnasta Simona Amanar Tabara, ambasadorul etapei de la Timisoara.

“Women Rally, un eveniment la care am participat impreuna cu familia. La deschiderea festiva, am fost copilot al Laurei Savu, organizator al competitiei. M-am simtit onorata sa ma aflu in mijlocul acestora si o felicit pe Laura Savu pentru efortul depus in organizarea evenimentului.

Felicitari sponsorilor, presei si tuturor celor care s-au alaturat si s-au implicat in organizarea acestui eveniment dedicat femeilor. Un eveniment deosebit, elegant unde doamnele si domnisoarele si-au aratat abililitatile si pasiunea pentru acest sport. Imi doresc sa fiu aproape si sa sustin acest eveniment si la editiile viitoare astfel incat Timisoara sa devina una dintre cele mai importante etape din calendarul competitional al Women Rally”, a declarat fosta mare gimnasta.

In 2021 se pastreaza structura clasamentului Women Rally cu cinci clase de punctaj: clasele 1-3 in functie de capacitatea motorului in cazul masinilor traditionale, carora li se adauga clasa de masini electrice, powered by George – primul banking inteligent din Romania si clasa 5, dedicata masinilor modificate si licentiatelor. La Trofeul Casa Auto Timisoara, cele mai rapide trei concurente ale fiecarei clase au fost:

Clasament general (clasele 1-3)

Ioana Elena Berindei – Audi A3 (CJ)

Izabella Gavrila – Citroen C2 (HR)

Madalina Sarca – Audi Q3 (BH)

Clasa 1 (masini cu motoare cu capacitatea cilindrica sub 1600cmc):

Izabella Gavrila – Citroen C2 (HR)

Anna Sandor – Peugeot 206 (HR)

Laura Avramescu – Peugeot 208 (TM)

Clasa 2 (masini cu motoare cu capacitatea cilindrica intre 1600-2000cmc):

Francisca Radu – Mazda 3 (AG)

Mirela Bejnariu – Honda Civic (CJ)

Clasa 3 (masini cu motoare cu capacitatea cilindrica peste 2000cmc):

Ioana Elena Berindei – Audi A3 (CJ)

Madalina Sarca – Audi Q3 (BH)

Laura Truta – Peugeot 206 CC (TM)

Clasa 4 (vehicule electrice):

Ioana Dinu – Hyundai Ioniq (B)

Felicia Floarea – Hyundai Ioniq (CJ)

Diana Maietec – Hyundai Ioniq (TM)

Clasa 5 (sportive licentiate sau masini modificate):

Angela Sautea – Renault Clio (CJ)

Florina Pascu – Ford Fiesta (TM)

Ligia Barbu / Roxana Gafitescu – Renault Clio (CJ)

Festivitatea de premiere a primei etape Women Rally 2021 a avut loc in cadrul dineului organizat, sambata seara, un prilej de celebrare a pasiunii pentru sport si masini. Trofeul Casa Auto Timisoara s-a incheiat duminica, cu traditionalul brunch al familiei extinse Women Rally: pilotii si copilotii s-au relaxat alaturi de familie si prieteni la Crama PetroVaselo, unde povestile despre lupta cu secundele au continuat cu acelasi entuziasm, privind cu nerabdare catre urmatoarea etapa Women Rally.

„Sunt multumita de cum s-a desfasurat prima etapa si ma bucura faptul ca numarul concurentelor a fost in crestere fata de editiile anterioare de la Timisoara, mentinand astfel trendul ascendent al Campionatului.

Odata cu relaxarea masurilor pandemice am reusit sa revenim la formatul initial al evenimentului, atmosfera de la Women Rally a reintrat pe fagasul normal, marea familie creata de noi impartasind aceleasi pasiuni si idealuri. Va asteptam, cu drag, la etapa urmatoare, la Bucuresti”, a declarat Laura Savu, fondator Women Rally.

Atmosfera primei etape a Campionatului National Women Rally – Bosch Car Service 2021 a fost surprinsa atat in transmisiunea live, cat si in imagini care sunt acum disponibile pe instagram @womenrally.ro si pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, inscriere si urmatoarele etape din acest sezon pot fi gasite pe site-ul oficial www.womenrally.ro.

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2021 imbina testele cronometrate de indemanare la volan cu oportunitati de socializare, notiuni de conducere defensiva si momente elegante petrecute intr-o companie inedita, care impartaseste pasiunea pentru masini si ambitia de auto-depasire. Impreuna, comunitatea Women Rally contribuie la sosele mai sigure, incurajand intr-un cadru legal si sigur dezvoltarea abilitatilor la volan si responsabilitatea in trafic, pentru toata familia.

Campionatul National Women Rally, editia 2021 este sustinut de catre Bosch Car Service.

Etapa I – Timisoara (25-27 iunie 2021) a Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2021, Trofeul Casa Auto Timisoara, a fost sustinuta de catre Casa Auto Timisoara, George, primul banking inteligent din Romania, si partenerii gold: Castrol, Parsa Beauty, Catena – Farmacia Inimii, Hotel Melodia, Shopping City Timisoara.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Pensiunea Zefir, Petro Vaselo, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Brandocracy, Vittel, Corny.

Parteneri: Primaria municipiului Timisoara, CCIAT Timis.

Parteneri media: TVR, TVR Timisoara, West City Radio Timisoara,  Livestream Romania, RallyMax, Autostiri.ro, News National, GP24.ro, 24auto.ro, Express de Banat, Impact Press, Nascut pentru Sport, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Ministerului Tineretului si Sportului. (I.P.)

Leave a Reply