Seful Politiei de Frontiera Mehedinti, retinut de DIICOT pentru protejarea gruparilor infractionale implicate in contrabanda cu tigari. Alti trei politisti, printre care si un agent al SCCO, au fost saltati de mascati

Seful Politiei de Frontiera Mehedinti, comisarul Sorin Coman, 43 de ani, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT si urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva, fiind acuzat ca a protejat o grupare de traficanti de tigari, primind in schimb bani si favoruri materiale.


Potrivit unor oficiali din DIICOT, in acelasi dosar au fost retinute alte 16 persoane, printre care un alt politist de frontiera, un politist de la Rutiera si un agent de la SCCO Mehedinti.

Procurorii DIICOT, impreuna cu ofiteri de politie judiciara, au efectuat, miercuri, 167 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Mehedinti, Timis, Cluj si Dolj intr-un dosar privind destructurarea unor grupari care se ocupau cu traficul de tigari.

Acasa la contrabandisti au gasit sabii, macete, dar si o grenada. 90 de persoane au fost aduse la audieri in Bucuresti. Prejudiciul in acest dosar se ridica la patru milioane de lei. Marfa era vanduta la colt de strada sau pe internet. In cele mai multe cazuri, dealerii trimit pachetele prin curier.

Contrabandistii, spun anchetatorii, erau organizati in mai multe celule care actionau independent, dar care erau subordonate clanului Saizu din Breznita- Ocol, localitate aflata in vecinatatea frontierei. Fiecare celula platea o taxa pentru fiecare transport, iar din acesti bani, liderul clanului, Dudasu Saizu, platea politistii de frontiera pe langa care strecurau tigarile. Parte din bani, potrivit investigatiilor de pana acum, ajungea si la seful Politiei de Frontiera Mehedinti, comisarul Sorin Coman.

Liderul gruparii, Dudasu Saizu Petrisor, copilul nerecunoscut al fostului sef de post din Breznita Ocol, are zeci de dosare penale pentru mai multe infractiuni, inclusiv scandaluri, inselaciuni, chiar si furt calificat si tainuire, atat pe raza judeteului Mehedinti cat si in alte judete.

Politistii implicati in dosar sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de compromiterea intereselor justitiei si luare de mita in varianta agravanta, ei fiind acuzati ca protejau una dintre grupari, in schimbul primirii unor sume de bani si favoruri materiale.

”Organizarea ierarhica si rolurile membrilor in cadrul gruparii erau bine determinate, acestia respectand cu strictete modul de operare si masurile de precautie stabilite, indeplinind cu rigurozitate sarcinile trasate de factorii decizionali ai entitatii, astfel incat sa se reduca la minimum riscul deconspirarii activitatii infractionale de catre organele de urmarire penala”, se arata intr-un comunicat emis de DIICOT.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, si-a exprimat tristetea, in urma acestei operatiuni. “Este trist ca se intampla acest lucru in continuare cu politisti. Dar cum am spus de fiecre data, sunt determinat sa fac curatenie in Ministerul Afacerilor Interne.” (V.E.)

Leave a Reply