Politistul care a primit o spaga de 10.000 de euro pentru a introduce droguri in penitenciar, 3 ani de inchisoare cu executare

Veste proasta pentru Bulearca Adrian Antonio, agent operativ la Penitenciarului Spital Bucuresti-Rahova, care, in ianuarie 2021, a fost prins in flagrant in timp ce lua o spaga de 10.000 de euro si 1.200 de lei pentru ca, in schimb, sa introduca ilegal in inchisoare trei telefoane mobile si 50 de grame de droguri, pe care sa le dea unui detinut.


Dupa ce Tribunalul Bucuresti a hotarat sa-l condamne la 3 ani de inchisoare, insa a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de 4 ani, termen care urma sa curga de la data ramanerii definitive a sentintei, Curtea de Apel Bucuresti a decis miercuri, 23 iunie, sa inlature dispozitiile referitoare la suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei de 3 ani inchisoare si a dispus ca pedeapsa sa fie executata in regim de detentie.

Decizia judecatorilor este definitiva. Asadar, fostul politist va reveni in penitenciar, insa nu in calitate de agent operativ, ci ca si locarar al unei celule, alaturi de ceilalti detinuti.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt: in perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearca Adrian Antonio, in calitate sa de agent operativ, ar fi acceptat promisiunea a doua persoane (martori in cauza) de a-i da sumele de 10.000 euro si 1.200 lei in schimbul efectuarii unui act contrar indatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri si trei telefoane mobile in Penitenciarul Rahova si ulterior remiterea acestora catre o persoana aflata in stare de detinere.

La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearca Adrian Antonio ar fi primit de la cei doi martori, in parcarea unui supermarket din Bucuresti, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile si un plic continand o substanta alba, imprejurare in care procurorii au constatat infractiunea flagranta. (V.E.)

Leave a Reply