Taberele din PNL Timis, scandal la alegerile pentru sefia PNL Timisoara. In timp ce Alin Nica a anuntat suspendarea alegerilor, sustinatorii lui Raul Ambrus au ramas in sala si si-au votat presedintele

Alegerile organizate sambata pentru alegerea presedintelui Organizatiei PNL Timisoara au fost suspendate de presedintele filialei PNL Timis, Alin Nica, dupa ce sustinatorii celor doi candidati, Cosmin Tabara si Raul Ambrus, s-au certat ca la usa cortului.


Cea mai mare nemultumire a sustinatorilor lui Ambrus a fost aceea ca, de pe listele de votanti, au sterse 150 de nume, pe motiv ca nu au buletin de Timisoara sau rezidenta in municipiu. De altfel, acestia nici nu au fost lasati sa intre in sala conferintei de alegeri, de la Filarmonica Banatul.

Sustinatorii lui Ambrus au huiduit in fata cladirii Filarmonicii Banatul, atat echipa lui Tabara, cat si pe cea a presedintelui interimar al filialei judetene, Alin Nica.

In urma acestor nemultumiri si certuri, Alin Nica a anuntat, dupa o discutie in Biroul Politic Judetean al PNL cu privire la “aceasta situatie foarte serioasa”, suspendarea alegerilor si faptul ca vor fi reprogramate.

Mai mult, presedintele interimar al PNL Timis a precizat ca declaratiile recente ale presedintelui Ludovic Orban ii lasa impresia ca acesta gireaza persoanele care actioneaza nestatutar si ilegal, cu scopul de a forta “prin violenta o decizie a filialei Timis in ceea ce priveste competitia nationala” din cadrul formatiunii.

“Prezenta in sala a ministrului Oros (Adrian Oros, ministrul Agriculturii, n.r.) si declaratiile pe care le-am citit recent, ca presedintele Ludovic Orban gireaza aceste alegeri care sunt in continuare in desfasurare in sala Filarmonicii, dar nestatutar, imi lasa impresia ca se forteaza, prin violenta, o decizie a filialei Timis in ceea ce priveste competitia nationala. Cred ca este inacceptabil ca o minoritate sa impiedice desfasurarea unei adunari statutare si, in consecinta, vom discuta in Biroul Politic Judetean pasii de urmat pentru revenirea la ordine si organizarea la o data ulterioara a alegerilor”, a declarat intr-o conferinta de presa Alin Nica, care este si presedintele Consiliului Judetean Timis.

El a aratat ca a hotarat amanarea alegerilor de la Organizatia Municipala Timisoara, pentru ca lucrurile au degenerat intr-atat incat nu mai erau asigurate conditiile de desfasurare in conformitatea cu statutul si legea.

“Oameni care nu au drept de vot, unii din Lugoj, au fortat intrarea in sala in care se desfasura Conferinta de alegeri si le-au perturbat serios. Nu avem nici certitudinea ca unii dintre ei erau membri PNL, nu erau pe convocator si in consecinta nu aveau dreptul de a fi in sala.

S-a ajuns chiar la sustragerea insemnelor partidului, inclusiv stampila cu semnatura mea, in consecinta am decis ca vom face plangeri penale impotriva celor care au instigat sau au savarsit aceste fapte deosebit de grave. Aceste comportamente nu sunt reprezentative pentru PNL si voi propune sanctiuni in conformitate cu statutul PNL. Eu si colegii mei ne delimitam de astfel de comportamente”, a afirmat Nica.

In timp ce Alin Nica si Danut Groza au organizat o conferinta de presa, pentru a anunta ca au anulat alegerile, in sala Filarmonicii Banatul s-a trecut la vot.

Acest lucru s-a intamplat dupa ce deputatul Claudiu Chira a anuntat ca nu este de acord cu aceasta decizie si l-a sunat pe presedintele PNL, Ludovic Orban, care a ascultat povestea si a intrebat daca exista o prezenta de 50% plus unul. Raspunsul fiind afirmativ, Orban a decis ca alegerile sunt statutare. Astfel, sub coordonarea lui Claudiu Chira, Liviu Cocean si Vasile Ruset, cei peste 300 de penelisti prezenti in sala au l-au votat masiv pe Raul Ambrus.

In urma numararii voturilor pentru functia de presedinte, Raul Ambrus a obtinut 293 de voturi, Cosmin Tabara – 15 voturi, un vot fiind anulat. Cei care au organizat alegerile afirma ca a existat cvorum, chiar daca pe liste au fost 671 de persoane. Pe convocator au fost insa 914 membri, 243 fiind astfel eliminati fara motiv. „A fost cvorum, unii au plecat. Alegerile vor fi suta la suta validate la Bucuresti”, a declarat Liviu Cocean. (Mara Ion)

Sursa foto: deBanat.ro

One thought on “Taberele din PNL Timis, scandal la alegerile pentru sefia PNL Timisoara. In timp ce Alin Nica a anuntat suspendarea alegerilor, sustinatorii lui Raul Ambrus au ramas in sala si si-au votat presedintele

  1. Ce blestem s-a asezat pe Timisoara, astfel ca oricine e la butoane in municipiul asta numai timisorean nu este? Toti bogsigii si oltenii au ajuns sa sufoce cu tupeul lor nemasurat orasul asta. Ca lugojenii au ales sa fie reprezentati de made in oltenia e problema lor. Apropo ce stie sa faca micul sifon (vezi dosarul Oprescu si cine a jucat rolul denuntatorului, adica informatorului in varianta moderna) ales mare primar de Lugoj.
    Cine face o evaluare corecta a acestei intitutii bugetivore devenita bratul inarmat al mafiei nationale si transnationale? Cine ne spune care a fost prejudiciul total ce a facut obiectul doasarelor acesteia, cat s-a recuperat, cat nu s-a recuperat, dar mai ales cat nu s-a recuperat urmare a interventiei prescrierii? De ce institutie e vorba? De aia care tine dosarele lui Popoviciu, al lui Robu, s.a., ai caror angajati sunt implicati in traficul de tigari din Arad, etc.

Leave a Reply