Cat dureaza reabilitarea unuia dintre podurile Timisoarei, in mandatul primarului Dominic Fritz? Studiu de caz, Podul Eroilor

Lucrarile de la Podul Eroilor din Timisoara, in pas de melc. Demarate in urma cu patru ani, acestea par a fi intr-o vesnica amanare. In 2017, administratia locala, prin Consiliul Local, a votat reabilitarea mai multor poduri din oras. Prioritate au fost, la acel moment, Podul de pe Bulevardul I. Dragalina, dinspre Gara de Nord, sit Podul Eroilor.


Acesta din urma a fost finalizat, mai mult sau mai putin la termen. Se cunoaste graba cu care Nicolae Robu a inaugurat podul, in prezenta ministrului de resort, de la acea data.

Podul Eroilor, insa, este un obiectiv la care s-a lucrat episodic, chiar si in timpul pandemiei. Structura de rezistenta a fost refacuta, podul are o alta fata, dar lucrarile nu sunt finalizate in totalitate.

Mai precis, caile de acces la faleza, practic, sub pod. La acestea se lucreaza cam de la inceputul anului. S-a sapat in adancime peste cinci metri, a fost turnat beton pentru consolidare la dig, cablarea in pamant pentru stalpii de iluminare si atat.

Timisorenii, locuitorii din zona, si-au cam pierdut rabdarea si spera ca, macar de Craciun, starea obiectivului sa fie alta.

Pe de alta parte, consilierul local Lucian Caldararu atragea atentia, in cadrul ultimului plen, asupra Podului Decebal. Nici cel din Traian, de langa Piata Badea Cartan, nu mai arata bine, pare a fi dupa a doua conflagratie mondiala.

O alta problema majora este cea a Podului de Fier, cu perioada de valabilitate expirata, dupa cum au avertizat si specialistii firmei constructoare din Viena. (L.K.)

Leave a Reply