Primaria Timisoara cauta constructor pentru restaurarea Turnului de apa din cartierul Iosefin. Valoarea investitiei, 6,5 milioane de lei. VEZI ce lucrari se vor executa la obiectivul clasat ca monument istoric

Primaria Timisoara a lansat achizitia lucrarilor aferente obiectivului „Refunctionalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apa, Iosefin ” proiect Cod CALL3-28. Obiectul contractului il reprezinta realizarea unor interventii in cadrul unei constructii industriale clasate ca si momument istoric, in vederea obtinerii unor spatii expozitionale si de evenimente culturale.


Se urmareste punerea in valoare a constructiei, prin completarea ei si integrarea unei noi functiuni, care sa cuprinda esenta primara industriala a obiectivului, convertita intr-o functiune publica socio – culturala.

Va fi valorificat intregul spatiu existent si terenul acestuia. In cadrul proiectului tehnic si caietelor de sarcini intocmite de proiectantul general SC Studio Unu de Arhitectura SRL SRL sunt enumerate lucrarile ce urmeaza a fi realizate:

  • interventii pentru obtinerea de spatii expozitionale si pentru evenimente culturale;

  • amenajarea exterioara ce presupune o rampa de acces catre turn si amplasarea unei mici constructii (birou administrativ si grupuri sanitare), care impreuna sa constituie un aparat complex de intrare. Accesul in turn este tratat ca un traseu pentru observarea constructiei din exterior si care poate fi folosit ca spatiu expozitional. Se va demola gardul existent, se va amenaja terenul cu rampa de acces, se vor realiza gradene de beton si o copertina;

  • spatiile create in turn vor fi: in zona de intrare- cafenea conectata cu spatiul exterior, sala de expozitii, foaier, sala pentru activitati culturale, iar la cota +45,50m-belvedere.

Lucrarile vor consta in: restaurarea scarilor si balustradelor, se va pastra rezervorul 1 integral si se va amplasa un planseu metalic in interior (foaier), se va pastra rezervorul 2, dar se vor realiza in el goluri pentru lumina (sala pentru activitati culturale), se vor realiza scari interioare noi, se vor inlocui tamplariile exterioare, se va inlocui usa de acces metalica cu una de sticla, se vor aplica tehnici de curatare adaptate finisajelor existente, se vor realiza noi finisaje interioare.

Alte interventii: amplasarea unui ascensor panoramic interior, realizarea/redimensionarea bransamentelor necesare, realizarea /reabilitarea retelelor tehnico-edilitare necesare pentru turn si pentru anexa, iluminat arhitectural atât pentru cladire, cât si pentru spatiul exterior amenajat, instalatie de protectie impotriva trasnetului si realizarea prizei de pamânt aferenta intregii instalatii electrice, realizarea unui sistem de incalzire in pardoseala si panouri radiante

Valoarea estimata a contractului este de 6.591.751,05 lei fara TVA. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 3.08.2021, ora 15.

Proiectul este finantat prin Granturile SEE 2014-2021 in cadrul Programului RO-CULTURA si este implementat de Primaria Timisoara-promotor de proiect, alaturi de Asociatia Prin Banat-partener. (I.P.)

 

Leave a Reply