DOLIU in presa banateana! A murit Raico Cornea, fost corespondent de razboi in fosta Iugoslavie, membru in CA al TVR

Raico Cornea, unul dintre cei mai importanti jurnalisti originari din Banat, s-a stins fulgerator din viata, miercuri seara, in urma unui infarct. A dedicat Televiziunii Romane aproape trei decenii, fiind autorul a sute de reportaje si filme documentare. A fost corespondent de razboi al TVR in fosta Iugoslavie, realizator si producator de emisiuni la TVR Timisoara.


A fost coautor al filmului “Peisaj dupa embargou”, laureat al premiului APTR (1997), autor al filmelor documentare ”Sarbii din Romania”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturala”, ”Timisoara, o Europa in miniatura”, ”Timisul, splendoarea diversitatii etnice”, ”Banatul multicultural”, ”Evreii din Arad – 300 de ani” etc.

Din 2007, a fost membru in Consiliu de Administratie al SRTv din partea minoritatilor nationale. In 2017, pentru o scurta perioada a fost numit coordonator cu atributii de director interimar al TVR 1.

Fondator al Uniunii Jurnalistilor din Mass-media Minoritatilor Etnice (UJMME), presedinte UJMME din mai 2017, Raico Cornea a semnat si cinci volume de reportaj, analiza si beletristica, fiind doctor in filologie-comunicare.

Raico Cornea ar fi implinit luna aceasta 52 de ani.

Sincere condoleante familiei indurerate! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! (I.P.)

Leave a Reply