CECCAR Filiala Timis sarbatoreste Ziua Nationala a Contabilului Roman si 100 de ani de la reglementarea profesiei contabile in Romania (P)

Profesionistii contabili din intreaga tara vor sarbatori, in 13 iulie, Ziua Nationala a Contabilului Roman, aniversand 100 de ani de la reglementarea profesiei contabile in Romania.


Un secol de la infiintarea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) – singurul organism national abilitat pentru acordarea calificarilor profesionale de expert contabil si contabil autorizat.

La 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I semna Decretul Regal pentru aprobarea legii de infiintare a CECCAR. Romania s-a alaturat, astfel, in acele vremuri, marilor puteri economice, tari in care profesia contabila era legiferata – Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei, Regatul Italiei, Republica de la Weimar (Germania de astazi) si Statele Unite ale Americii. Romania a devenit, astfel, parte a clubului select al statelor dezvoltate la acel moment.

Pentru a marca un secol trecut de la acel moment, profesionistii contabili membri ai CECCAR Filiala Timis isi celebreaza centenarul cu prilejul celei de-a XVII-a editii a Zilei Nationale a Contabilului Roman, ce va avea loc la Galla Events, incepand cu ora 16,30.

Eveniment traditional care an de an reuneste in toate judetele tarii si in Municipiul Bucuresti reprezentanti ai institutiilor si ai autoritatilor de reglementare, ai mediului de afaceri, universitar si alti parteneri de dialog, sub sloganul Traditie pentru viitor.

Evoluam impreuna, sarbatoarea dedicata profesionistilor contabili va evoca momente si personalitati de seama din trecutul organismului profesional, al economiei romanesti.

Ziua Nationala a Contabilului Roman reprezinta si un prilej de a recunoaste rezultatele expertilor contabili si contabililor autorizati obtinute in anul anterior, in cadrul Topului national si Topului local al membrilor CECCAR.

Sunt apreciate, astfel, performantele societatilor de expertiza contabila si de contabilitate, precum si ale expertilor contabili si contabililor autorizati care isi desfasoara activitatea individual, aportul acestora la dezvoltarea profesiei si al mediului antreprenorial, in interes public.

Contati pe noi. Contati, cu noi. De 100 de ani! (CECCAR Filiala Timis)

www.100.ceccar.ro

 

Leave a Reply