Pro-rusul Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria zdrobitoare la alegerile parlamentare din Republica Moldova. “Eu vreau sa-i felicit pe cei de la PAS. Au toata puterea in stat”

Igor Dodon, fostul presedinte al Republicii Moldova si lider al Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), a felicitat-o, luni, pe Maia Sandu pentru rezultatul obtinut la alegerile parlamentare anticipate de duminica. Partidul Actiune si Solidaritate (PAS), care o sustine pe presedinta Maia Sandu, a castigat alegerile parlamentare cu 52,8% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare.


“Aceasta este democratia. Cand se schimba cei care conduc tara, cand un partid trece in opozitie, altul la guvernare… Noi percepem acest rezultat ca o norma fireasca a democratiei. Nu vedem aici absolut nimic straniu. Oamenii si-au dorit schimbarea, si-au dorit aceasta mare schimbare. Au obtinut-o.

Eu vreau sa ii felicit pe cei din PAS. Vreau sa o felicit pe doamna presedinte Maia Sandu cu rezultatul pe care l-a obtinut. Incepand cu ziua de astazi au toata puterea in stat, si Presedintia, si Guvernul, si Parlamentul, si Curtea Constitutionala. E un fel de stat captiv, dar din alt punct de vedere. De aceea, vreau sa le urez sincere felicitari si vreau sa le urez succes”, a declarat luni Igor Dodon.

Fostul lider de la Chisinau a apreciat ca asteptarile de la noul partid de guvernare sunt foarte mari. De asemenea, el a precizat ca PSRM impreuna cu Partidul Comunistilor din Republica Moldova, alaturi de care a candidat, vor face o opozitie “profesionista” si “responsabila”, aratand ca este necesar ca noul Parlament si noul Guvern sa se apuce imediat de lucru.

Noi cu totii, cetatenii care au votat au foarte mari asteptari de la noua guvernare. Noi vom fi in opozitie, o opozitie bine pregatita, profesionista, responsabila si o sa urmarim foarte atent ca ei sa isi indeplineasca promisiunile electorale, si cu pensiile, si cu salariile, si cu totul absolut.

Noi vom sanctiona orice abuz si orice inrautatire a calitatii vietii in Republica Moldova prin formele democratice care sunt. De opozitie nu ne temem. Noi vom sta la paza integritatii si suveranitatii. Este un lucru foarte important. Daca se va incerca sa se depaseasca anumite limite, noi vom reactiona foarte prompt”, a adaugat presedintele PSRM, potrivit Agerpres.

In urma alegerilor de duminica, PAS a obtinut 52,74% din voturi si va detine peste 60 % din mandatele parlamentare, in timp ce Blocul Electoral al Comunistilor si Socialistilor a inregistrat un scor de doar 27,22%. Cel de-al treilea partid care a acces in Parlament este Partidul Politic “Sor”, care a obtinut 5,75% din totalul voturilor valabil exprimate. (M.I.)

Leave a Reply