PE SURSE. Detinut din Timisoara, batut violent de un interlop in Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad

Incident extrem de grav petrecut, recent, in sectia unde sunt “cazati” cei mai periculosi detinuti din Penitenciarul de Maxima Siguranta din Arad, soldat cu  desfigurarea unui tanar condamnat din Timisoara. Este vorba despre Chirculescu Stefan Adrian, student la Drept in anul II, care, anul trecut, a fost condamnat de Tribunalul Timis la 15 ani si sase luni de inchisoare pentru trafic de droguri.


Sentinta devastatoare a fost confirmata, in 23 iulie 2020, si de Curtea de Apel Timisoara. Inca de la ramanerea definitiva a sentintei, Chirculescu Stefan Adrian a inceput bombardeze instantele de judecata cu cereri de revizuire, pentru a arata ca ar putea fi victima unei grave erori judiciare.

Se pare ca aceasta dorinta de a-si clama nevinovatia i-a suparat pe unii interlopi grei din inchisoare, care stiu, probabil, mai multe despre acest dosar controversat si despre modul in care un important traficant ar fi fost “facut” scapat, astfel ca i-au dat o lectie tanarului student.

“Lucreaza la bucatarie si, pentru prima data, a fost trimis sa imparta mancarea detinutilor din sectia periculosilor. Acestia ar fi trebuit sa fie inchisi in celule, iar mancarea sa o primeasca prin vizeta. Cum-necum, unul dintre condamnatii cu greutate, sef pe-acolo, era pe hol, liber. Cand s-a apropiat fiul meu cu mancarea, l-a lovit violent in zona fetei, provocandu-i o ruptura de piramida nazala si, aproape, fracturandu-i maxilarul. Ca o stranie coincidenta, in acel moment nu functionau nici camerele de supraveghere de pe sectie, deci nu au ramas nici dovezi. A fost transportat la sectia spitalului, cusut, abia putea sa vorbeasca. Deocamdata, nu se cunoaste motivul bataii”, ne-a transmis mama detinutului, care a solicitat, de mai multe ori, conducerii penitenciarului sa i se aprobe o  vizita, dar i s-a spus ca nu ai sunt locuri. In opinia sa, pentru a se mai vindeca ranile fiului ei si pentru ca nu s-ar fi luat masuri impotriva agresorului.

Este posibil ca acest incident grav sa nu fi fost raportat la conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, unde este director chiar fostul sef al Penitenciarului de Maxima Siguranta din Arad. (V.E.)

Leave a Reply