Judecatorii din CSM sfideaza Inspectia Judiciara! Adriana Stoicescu, delegata in functia de vicepresedinte al Tribunalului Timis

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a solidarizat,  incepand de ieri, 12.07.2021, cu cel mai incomod magistrat banatean, care face obiectul unei cercetari disciplinare declansate de Inspectia Judiciara.


Astfel, sfidand ancheta oamenilor lui Lucian Netejoru – care s-au pus pe treaba pentru a verifica plangerile presedintelui CSM, Bogdan Mateescu -, membrii Sectiei pentru judecatori au decis, in sedinta de ieri, sa o rasplateasca pe Adriana Stoicescu, fosta presedinta a Tribunalului Timis, pentru curajul de a lupta impotriva abuzurilor de la varful sistemului judiciar, cu o noua functie de conducere.

Este vorba despre delegarea in functia de vicepresedinte al Tribunalului Timis, incepand cu data de 16.07.2021, pana la ocuparea functiei, prin concurs sau examen, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. Potrivit informatiilor de pe portalul CSM, rezultatul votului, 4 Da, 3 Nule.

Reamintim ca Adriana Stoicescu a detinut timp de 6 ani functia de presedinte al instantei banatene, fiind numita pentru doua mandate consecutive de cate trei ani. Ultimul mandat i-a expirat in data de 31 decembrie 2020.

Este de asteptat ca aceasta decizie soc a CSM sa mai tempereze elanul inspectorilor de la Inspectia Judiciara, care trebuie sa intocmeasca raportul  cercetarii disciplinare a judecatoarei din Timisoara, fiind limpede ca eventuale sanctiuni abuzive pot fi anulate de judecatorii din CSM care, ieri, si-au dat votul pentru noua promovare intr-o functie de conducere a Adrianei Stoicescu. (G.I.)

One thought on “Judecatorii din CSM sfideaza Inspectia Judiciara! Adriana Stoicescu, delegata in functia de vicepresedinte al Tribunalului Timis

Leave a Reply