TE Connectivity, unul dintre liderii mondiali in tehnologie, deschide un centru de cercetare in UBC 2 Timisoara (P)

Lider mondial in tehnologie si solutii de conectivitate si senzori pentru medii dure, folosite intr-o varietate de industrii, TE Connectivity va deschide in cladirea de birouri United Business Center (UBC) 2, din proiectul mixed-use Iulius Town, un centru de cercetare. In Timisoara, compania americana mai are o fabrica ce reprezinta o importanta unitate de productie din Europa.


TE Connectivity a inchiriat in UBC 2 o suprafata de aproximativ 550 mp, unde va deschide un centru de cercetare, urmand ca de aici un numar de aproximativ 35 de ingineri sa creeze si sa dezvolte solutii de senzoristica, folosite in domenii cum ar fi: aeronautica, transporturi rutiere, feroviare si industriale, medicina, energie, Internet of things (IoT) si multe altele, produse in fabrica din Timisoara, aflata printre principalele unitati de productie din Europa ale companiei, si nu numai.

TE Connectivity are la nivel global 80.000 de angajati si peste 8.000 de ingineri, care deservesc servicii pentru aproximativ 140 de tari.

Inaugurarea noului sediu din UBC 2 va deschide noi oportunitati pentru timisorenii interesati sa lucreze intr-o industrie ce cuprinde segmente precum mechanical design, electronic engineering, software development, process engineering, stiinta materialelor, fizica etc., prin crearea de noi locuri de munca in perioada urmatoare. Anul trecut, echipa TE Connectivity a reusit sa ajute la iluminarea Republicii Camerun din Africa Centrala, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil au fost livrate, in doar trei saptamani, 100.000 de conectori.

„TE Connectivity, un jucator important pe piata solutiilor de conectica si senzoristica, a ales Timisoara ca locatie strategica pentru activitatea sa de R&D din Europa, profitand de amprenta industriala bogata si de potentialul ridicat de crestere din regiune. UBC 2 din Iulius Town a fost o alegere fireasca, dorindu-ne sa fim cat mai aproape de punctele cheie ale mediului de business si tehnologic din Timisoara”, a declarat Cristian Nicora, managerul departamentului R&D Engineering Timisoara.

Despre noutatea pe care o aduce compania pe piata muncii din Timisoara, acesta spune ca este activitatea insasi, care imbina in mod dinamic mai multe discipline clasice. „Tinta noastra este sa beneficiem de tendintele globale ale tehnologiei, cum sunt digitalizarea, sustenabilitatea mediului, electromobilitatea si smart everything, astfel incat, pe termen mediu, sa crestem volumul activitatii si sa dublam numarul personalului in fiecare an”, a adaugat Cristian Nicora.

Despre United Business Center Timisoara

United Business Center Timisoara este parte din cel mai amplu proiect de regenerare urbana din Romania, Iulius Town. Cu trei cladiri de birouri premium, a caror suprafata totala este de 50.000 mp inchiriabili, UBC Timisoara reprezinta o comunitate de business cu peste 30 de companii multinationale si mai mult de 5.000 de angajati, formata in decurs de doar trei ani.

United Business Center 2 are o suprafata totala inchiriabila de 18.000 mp, desfasurati pe 12 niveluri, fiind certificata LEED Gold conform standardului   LEED 2009 Existing Buildings: Operations and Maintenance, din partea U.S. Green Building Council.

Toate cladirile de birouri UBC sunt proiectate, construite si operate dupa cele mai inalte standarde de sustenabilitate, asigurand un nivel de confort optim, eficienta si o amprenta redusa asupra mediului.

Iulius Town Timisoara integreaza o zona de retail cu peste 450 de branduri, restaurante si cafenele tematice, foodcourt, cel mai mare centru de fitness din tara, cinema multiplex cu 12 sali, inclusiv conceptul VIP, facilitati educative, servicii medicale si nu numai, birouri ale institutiilor publice, dar si un parc de 5 hectare, cu numeroase facilitati de entertainment, dining si loisir.

Pe langa facilitatile oferite de prezenta intr-un amplu proiect mixed-use, ceea ce se traduce in economie de timp, cei care isi desfasoara activitatea in reteaua office Iulius Town Timisoara beneficiaza de un program de loialitate dedicat, care le ofera discounturi de pana la 30% la magazinele, restaurantele si serviciile din ansamblu. (I.P.)

Leave a Reply