VIDEO. Mai multi agenti de la Politia Lugoj sunt cercetati disciplinar, dupa ce au incercat sa-si “salveze” un coleg, care era baut la volan si a provocat un accident rutier

Biroul Control Intern din cadrul IPJ Timis a declansat o cercetare disciplinara la Politia Municipiului Lugoj dupa ce un agent de politie a fost prins baut la volan, iar colegii sai veniti la fata locului au incercat sa musamalizeze cazul. Barbatul a fost implicat intr-un accident rutier cu o victima, in urma cu cateva zile, cand era in timpul liber. A urcat baut la volan, iar dupa impactul cu o alta masina si sosirea rutieristilor la fata locului, a refuzat testarea cu aparatul etilotest.


Mai mult, a coborat din masina, i-a acuzat pe cei din jur ca-l ameninta si, sub privirile protectoare ale colegilor sai, a fugit de la locul faptei. Momentul a fost filmat cu telefonul mobil, iar imaginile sunt acum proba la dosar. Atat ofiterul baut, cat si agentii care au actionat in strada sunt cercetati disciplinar.

Sofer, catre agentii de la Rutiera: Cat mai stam aici, ca sa sufle si el in etilotest?
Un alt sofer: Pana ii trece alcoolemia…
Sofer: Nu vrea sa sufle in etilotest deloc si politia tot ne trimite de langa etilotest, de langa masina si tot sta, sta, sta…

Sambata seara, la ora 22,10, un apel la 112 anunta producerea unui accident rutier in lant in Lugoj. Implicate – 3 autoturisme in care se aflau 3 barbati. In masina din mijloc, un agent de politie aflat in timpul liber.

Sofer: Tot trage de timp, tot trage timp, suna intr-una pe telefon, nu vrea sa deschida nici la politistul de la Rutiera sa sufle in etilotest, nu vrea. Da, am recunoscut ca l-am lovit din spate. Ce sa fac?! Eu am suflat in etilotest. Trebuie sa sufle si el! De ce nu sufla?!

Cateva minute mai tarziu, soferul, ofiter la Serviciul Judiciar din cadrul Politiei Lugoj, coboara de bunavoie de la volan.

Politist impliat in accident: Ma simt amenintat. Lasati-ma ca mi-e rau!
Sofer: Esti teapan de beat!
Sofer: Ti-e rau de la alcool!
Politist: Uitati ce mi-ati facut! M-ati blocat…
Sofer: Normal, ca ai vrut sa fugi.
Politist: Lasati-ma in pace, m-ati blocat fata-spate.
Sofer: Cine te-a amenintat?!
Politist: Lasati-ma, va rog, in pace! Nu sunt beat!

Doar ca rezultatul apartatului etilotest, facut ulterior la sediul politiei, a indicat altceva: alcoolemie de 0,19 mg/l in aerul expirat. Martorii spun ca s-ar fi incercat protejarea agentului.

Ioan Stefan Bota, martor: Politistul de la Rutiera statea cu aparatul etilotest la geamul lui, dar fara niciun gest de a-i spune sa sufle. Foarte multe echipaje de politie, nimeni nu s-a atins, nimeni nu i-a facut absolut nimic.

Agent de la Rutiera, catre un sofer care filma: Calmeaza-te!
Sofer care filma: Nu pune mana pe mine!
Agent de la Rutiera: Te rog frumos sa te calmezi!
Sofer: Nu vreau!
Agent de la Rutiera: Calmeaza-te odata!
Sofer: Nu pune mana pe mine!
Agent de la Rutiera: Treci acolo pe trotuar!Sofer: Luati-l, ca fuge! Pai ce facem?!
Sofer: Uite, Politia cum protejeaza! Uite, Politia cum protejeaza!
Sofer: Vedeti ca se duce acasa. Aici sta!

Andreia Jerdea, purtator de cuvant IPJ Timis: La nivelul IPJ Timis, prin intermediul Biroului Control Intern se afla in desfasurare verificari pe linie disciplinara atat cu privire la comportamentul ofiterului, cat si cu privire la modul de actiune al politistilor care au intervenit la eveniment.

Ramas fara permis timp de 90 de zile, agentul de politie care a condus baut va fi cercetat si pentru fuga de la locul accidentului. (V.E.)

One thought on “VIDEO. Mai multi agenti de la Politia Lugoj sunt cercetati disciplinar, dupa ce au incercat sa-si “salveze” un coleg, care era baut la volan si a provocat un accident rutier

  1. mada, numai ca realitatea este ca, o fi fost el baut, dar nu a facut el accidentul, ci a fost accidentat, trebuie sa fim corectii, a fost accidentat intentionat …

Leave a Reply