VIDEO. O salupa de agrement care circula cu mare viteza pe Dunare a lovit in plin o barca de canotaj, in care se aflau patru sportivi

O salupa de mare viteza a lovit in plin o barca de canotaj in care se aflau patru sportivi, potrivit imaginilor filmate de pe o alta barca de agrement. Accidentul s-a produs pe Dunare, astazi, in golful Cerna, din judetul Caras-Severin, potivit politiei locale.


Sportivii erau legitimati la Liceul de Marina Orsova si, in momentul coliziunii frontale, faceau un antrenament pe Dunare.

Imaginile filmate dintr-o alta ambarcatiune arata cum barca cu motor a intrat cu mare viteza in caiacul care se afla in fata sa, fara nici o intentie de a-l ocoli sau de a frana.

In urma accidentului, caiacul s-a rasturnat, iar un sportiv a suferit leziuni minore in zona bratului. Conducatorul barcii cu motor a fost audiat de politie.

Doar o minune a facut ca cei patru tineri sa scape cu viata, dar a contat foarte mult si faptul ca in preajma se afla o alta ambarcatiune din care s-a filmat tot incidentul, apoi ocupantii acesteia au sarit si i-au recuperat pe sportivi din apa.

Acestia s-au urcat cu greu in barca si erau socati de accidentul in care puteau sa-si piarda viata. Unul dintre tineri a suferit rani usoare la mana. Pareau epuizati atunci cand s-au urcat in barca de salvare oferita de turisti si nu le venea sa creada.

Turistul care a asistat la tot incidentul si care i-a salvat impreuna cu familia sa pe cei patru sportivi era idignat de gestul pilotului de pe barca de mare viteza. Din imaginile surprinse se vede ca doar unul dintre cei patru tineri purta vesta de salvare.

Imaginile cu accidentul de pe Dunare s-au viralizat pe retelele de socializare, insa se pare ca nimeni nu a apelat 112. Cu toate acestea, oamenii legii au vazut imaginile respective si au inceput sa-l caute pe pilotul ambarcatiunii de mare viteza care i-a lovit pe tineri si nici macar nu a privit inapoi.

Update: Pilotul salupei de mare viteza s-a ales cu dosar penal! ”Politistii Postului Transporturi Navale Orsova, in colaborare cu Capitania Orsova, au intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, cercetarile fiind continuate pentru stabilirea tuturor imprejurarile care au condus la producerea acestui eveniment”, anunta Politia Mehedinti. Acesta a declarat ca nu i-a vazut pe tinerii aflati in caiac. (G.I.)

Leave a Reply