Universitatea Politehnica Timisoara se pregateste sa renunte la cursurile online. Din toamna, studentii sunt astepati in amfiteatre (P)

Universitatea Politehnica Timisoara a fost printre primele institutii de invatamant superior care s-a adaptat cu succes la realitatile impuse de pandemie. Acum insa, chiar daca e pregatita pentru scoala online si chiar daca o parte din experientele pozitive acumulate in ultimul an se vor perpetua, Universitatea Politehnica Timisoara se pregateste sa reia din toamna, cursurile universitare in sistem fata in fata, pentru a readuce normalitatea in viata studentilor.


„Ne dorim sa le oferim  din nou tinerilor, viata de student de care au fost privati pe durata pandemiei si sa aducem la normalitate viata universitara.

In acest sens, am inceput lucrari ample de renovare si reamenajare a spatiilor de studiu, a locurilor de cazare, Politehnica oferind in prezent 5000 de locuri, o valoare care acopera intregul necesar pentru studentii nostri. Practic, ne mandrim cu faptul ca suntem o universitate care asigura locuri de cazare tuturor studentilor sai”, a declarat rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, conf.univ.dr.ing. Florin Dragan.

Si cadrele didactice se pregatesc pentru a relua viata universitara in conditii normale, cu studenti prezenti fizic in amfiteatre si sali de cursuri, considerand ca este extrem de importanta interactiunea directa cu studentii, carora doresc sa le asigure cele mai bune conditii de pregatire academica.

Totodata, experienta predarii in format online din ultimul an si mijloacele tehnice in care Universitatea Polithenica a investit si exceleaza in acest moment va asigura o calitate superioara a predarii cursurilor intr-un mod inovativ.

Laboratoarele sunt si acestea intr-o continua evolutie inspre nou si modern. In fiecare facultatea au fost amenajate laboratoare de ultima generatie, complet dotate, in care studentii interactioneaza cu echipamente menite sa le asigure si o pregatire practica temeinica. Parteneriatele cu mediul economic au devenit tot mai stranse in ultimii ani, astfel ca li se ofera studentilor in continuare posibiliatea de a beneficia de stagii de practica si joburi in marile companii din Vest, chiar din primii ani de studentie.

De asemenea, Biblioteca Universitatii Politehnica Timisoara a fost dotata si anul acesta cu resurse noi de studiu, volume noi din toate domeniile, dar si calculatoare performante pentru studenti.

Bazele sportive (cu bazine de inot, terenuri de fotbal, tenis, handbal, baschet, sali de sport, pista de atletism etc.) vor fi pregatite pe toata durata verii pentru a oferi studentilor posibilitatea practicarii oricarui sport de masa sau de performanta.

Lucrari intense au loc si la cantina studenteasca, aceasta fiind intr-un permanent proces de igienizare, fiind pregatita pentru a oferi zilnic masa de pranz miilor de studenti UPT. (I.P.)

Leave a Reply