Primarul banatean care l-a trimis la inchisoare pe jurnalistul Dan Diaconescu, incarcerat in Penitenciarul Arad! Curtea de Apel Timisoara l-a condamnat 4 ani si patru luni de inchisoare

Curtea de Apel Timisoara l-a condamnat definitiv pe fostul primar al comunei aradene Zarand, Ion Florin Mot, la 4 ani si patru luni de inchisoare. Acesta a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si delapidare, iar, in prima instanta, Judecatoria Arad l-a condamnat la 6 ani, trei luni si 20 de zile de inchisoare.


De asemenea, instanta de fond i-a condamnat si pe fostul viceprimar al Zarandului, Ioan Dragan, la 2 ani si trei luni de inchisoare cu susoendare, pentru pentru complicitate la abuz in serviciu, iar fostul contabil al primariei, Sorin Dehelean, a fost si el pedepsit cu 1 an si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual si uz de fals.

Curtea de Apel Timisoara a desfiintat sentinta Judecatoriei Arad si, in urma rejudecarii, a diminuat pedepsele. Astfel, Ion Florin Mot va executa 4 ani si patru luni de inchisoare, fostul viceprimar a fost achitat, in timp ce pedeapsa fostul contabil a fost redusa la noua luni de inchisoare cu suspendare.

Instanta a mai decis ca, din pedeapsa fostului primar, sa fie scazut arestul preventiv, respectiv perioada 12.07.2013 – 30.10.2013. Prejudiciul care va trebui achitat catre Primaria Zarand este de 128.035 de lei.

Odiseea penala a celor trei a pornit de la un control al Curtii de Conturi, care a scos la iveala plati uriase incasate, cu avizul celor trei, de o firma care ar fi trebuit sa livreze piatra necesara pentru pietruirea strazilor din Cintei. In plus, au fost descoperite si fapte de delapidare, dupa ce cei trei si-au insusit bani din vistieria comunei.

„Politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de magistratii Judecatoriei Arad pe numele unui barbat de 58 de ani, din localitatea Zarand, care are de executat o pedeapsa privativa de libertate de 4 ani si 4 luni, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice. Barbatul a fost incarcerat in Penitenciarul Arad”, a transmis IPJ Arad.

Reamintim ca, in martie 2015, patronul OTV, Dan Diaconescu, a fost condamnat la 5 ani si jumatate de inchisoare, dupa ce l-a santajat pe primarul de atunci al localitatii Zarand, Ion Florin Mot, caruia i-a cerut 200.000 de euro pentru a nu dezvalui informatii compromitatoare care-l priveau direct. Primarul a sesizat DNA-ul si a colaborat pentru prinderea in flagrant al trimisului lui Dan Diaconescu. (V.E.)

Leave a Reply