Liviu Dragnea, la iesirea din inchisoare: “PSD a devenit un partid de opereta, condus de oameni lasi”

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a iesit din inchisoare, joi dupa-amiaza, in urma unei decizii definitive a Tribunalului Giurgiu. Instanta a admis cererea de liberare conditionata a fostului politician, dupa ce acesta a executat aproape 2 ani si doua luni din pedeapsa de 3 ani si sase luni inchisoare la care a fost condamnat in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman.


Din completul de judecata care a dispus punerea in libertate a lui Liviu Dragnea a facut parte Adriana Pencea, presedinta Tribunalului Giurgiu, si judecatorul Andrei Buliga.

La finalul dezbaterilor de azi, procurorul de sedinta a cerut respingerea cererii, pe motiv ca nu sunt dovezi suficiente ca Dragnea s-ar fi indreptat in penitenciar, invocand faptul ca a fost sanctionat disciplinar pentru interviul online acordat Ancai Alexandrescu.

”Nu este obligatia instantei de a solutiona favorabil cererea de eliberare conditionata. Nu pare ca si-a asumat pedeapsa. Instanta trebuie sa aiba convingerea ca persoana s-a reabilitat”, a aratat procurorul de caz.

Cand i s-a acordat ultimul cuvant, Liviu Dragnea a insistat asupra faptului ca indeplineste toate conditiile pentru a fi pus in libertate.

“Domnule presedinte, am constatat din motivarea instantei de fond si din ce a spus DNA ca nu am indeplinit criteriile legale. Din punct de vedere obiectiv eu pot fi eliberat. Eu in februarie aveam posibilitatea sa fiu eliberat. Cata pedeapsa suplimentara sa primesc pentru niste convorbiri cu alta persoana. Am executat pedeapsa cu decenta. Nu am lipsit nicio zi de la munca, nici o ora. Domnule Presedinte nu vreau sa va mai tin, va rog sa judecati conform legii, conform obiectivitatii si sa admiteti cererea”.

Dupa punerea in libertate, la poarta penitenciarului, fostul presedinte al PSD a fost asteptat de partenera lui, Irina Tanase, iar acasa – de Carmen Dan (ex-ministra de Interne) si Codrin Stefanescu (ex-secretar general al PSD). Acesta a oferit jurnalistilor o scurta declaratie de presa, in care a spus ca se considera „un detinut politic” si ca se mai gandeste daca va reveni in politica. „Voi reintra in politica daca am cu cine si pentru cine. Nu stiu daca voi infiinta un partid. PSD nu mai e partid”, a declarat Liviu Dragnea.

Iata principalele declaratii ale lui Liviu Dragnea:

“- Unde e Irina? A fost o perioada de doi ani si doua luni de chin si suferinta. Asta a fost aici: abuzuri si umilinta. Si cea mai mare parte a populatiei a inteles, astazi, de ce a trebuit sa se ajung aici.

  • Eu cand am intrat aici, Romania era o tara prospera, in care exista speranta pentru viitor. Din pacate, astazi, este o dictaura feroce. Libertatea de exprimare este in pericol. Viitorul Romaniei este amanetat.

  • Eu ma consider detinut politic pentru ca mi s-a cerut constant ca la instanta sa imi reconosc vinovatia, ceea ce nu am acceptat.

  • Din pacate, nu exista opozitie in Romania. PSD a devenit un partid de opereta condus de oameni lasi.

  • Cred ca judecatorii din Giurgiu au avut curaj si au rezistat la presiuni.

  • In primul rand vreau sa ma caut de sanatate. Sanatatea mea a fost afectata in mod foarte serios aici.

  • Voi munci la firma fiului meu. O sa tot vorbesc de aici inainte.

  • In politica voi intra daca gasesc raspunsul la doua intrebari: daca mai am cu cine si pentru cine.

  • PSD l-am gasit praf. Partid fara personalitate.

  • Voi reintra in politica daca am cu cine si pentru cine. Nu stiu daca voi infiinta un partid. PSD nu mai e partid.

  • Copiii si Irina mi-au lipsit cel mai mult.”

Conform statutului PSD, care prevede ca nu pot deveni membri de partid persoanele condamnate penal, Liviu Dragnea nu se mai poate reintoarce in partidul pe care l-a condus. (Mara Ion)

Leave a Reply