FLAGRANT. Traficant de droguri retinut de procurori, imediat dupa ce a ridicat un colet venit din Olanda. Marfa, comandata pe darkweb si platita cu monede virtuale

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi au dispus, in 19.07.2021, retinerea pe o perioada de 24 de ore a unui dealer de droguri, care este acuzat de savarsirea infractiunii de efectuarea de operatiuni cu produse, stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fara a detine autorizatie eliberata in conditiile legii,


In cauza s-a retinut faptul ca, inculpatul a comandat substante psihoactive, de pe reteaua darkweb, in vederea comercializarii acestora catre consumatori de pe teritoriul Romaniei. Substantele erau achitate prin intermediul unor monede virtuale.

La data de 19.07.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Iasi au efectuat o actiune de prindere in flagrant a inculpatului, dupa ce acesta a ridicat, de la o firma de curierat, un colet, expediat din Tarile de Jos, ce continea cantitatea de aproximativ 2 kilograme de substante susceptibile de a avea efecte psihoactive.

In cursul zilei de astazi, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Iasi cu propunere de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile.
Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. (V.E.)

Leave a Reply