PE SURSE. Cine este interlopul din Arad cu care s-ar fi intalnit jurnalista Anca Muresan inainte de a fi gasita moarta in raul Mures

Moartea suspecta a jurnalistei aradene Anca Muresan, dupa ce a iesit la o plimbare cu un exponent local al lumii interlope, continua sa suscite interesul opiniei publice, in conditiile in care aceasta tragedie vine pe fondul altor evenimente infractionale extreme “gazduite”, in ultima vreme, de orasul de pe Mures.


Si nu ne referim decat la asasinarea omului de afaceri Ioan Crisan, care a fost aruncat in aer in timp ce se afla la volanul limuzinei sale Mercedes, sau la mega operatiunea procurorilor impotriva celei mai solide grupari de contrabanda cu tigari din vestul tarii, care a fost declansata la doua ore dupa ce capii afacerii au fost preveniti si au disparut in bezna noptii. La volanul unor masini de sute de mii de euro…

Asadar, moartea jurnalistei care a scris la Observatorul de Arad, ziar care si-a inchis redactia, in urma cu cativa ani, si, mai recent, a colaborat ca fotoreporter la rubrica mondene a publicatiei ARQ, nu poate fi evaluata decat in contextul recrudescentei razbunarilor din lumea interlopa aradeana.

“Anca scria sporadic, in ultima vreme, la ziarul ARQ. Isi culegea informatiile din cluburile de fite ale Aradului, unde a tot fost vazuta. Niciodata nu a reprezentat un pericol pentru lumea interlopa, tocmai de aceea era acceptat in jurul gruparii conduse de Utu Rohozneanu.

Unul dintre locotenentii acestuia a umblat o perioada cu Anca. Si poate inca erau impreuna… Un tip care se dorea dur, destul de primitiv, care executa orbeste orice ordin venit de la Utu. Nu punea intrebari. Loialitatea se datora faptului ca a fost ajutat cu pachete, ori de cate ori s-a aflat in puscarie.

Totusi, nu cred ca ar putea fi responsabil de moartea jurnalistei, mai cu seama ca hainele acesteia au fost gasite pe malul Muresului. Anca a fost foarte afectata de moartea tatalui ei, fost jurist la o fabrica din oras, dupa ce s-a imbolnavit de coronavirus”, ne-au dezvaluit surse din preajma anchetei.

Este vorba despre Marius Datcu, zis “Belmondo” sau “Tigrul boschetar”, cu care victima are mai multe fotografii pe pagina de Facebook. Acesta a fost retinut cu gruparea Rohozneanu, in 2009, si condamnat la 8 ani de inchisoare pentru santaj si amenintare. A fost liberat conditionat in 2015.

Inocenta sa intelectuala a fost vizibila si dupa ce a fost ridicat de mascati, in ianuarie 2009, si dus la arestare, cand a declarat instantei ca “sufera cu nervii si nu suporta regimul de detentie”, dar si cand a intrebat, senin, “cum isi permite un procuror sa ne tina pe noi, greii Aradului, inchisi?”.

Parchetul de pe langa Tribunalul Arad a deschis un dosar in care se fac cercetari in rem pentru “inlesnire sau determinare a sinuciderii”. Potrivit presei locale din Arad, procurorii au primit doar concluziile preliminare de la medicii legisti, care arata ca femeia in varsat de 47 de ani a decedat prin inec si nu avea leziuni pe corp care sa ridice suspiciuni privind o eventuala agresiune fizica.

Se pare ca Anca Muresan consumase nu doar droguri, ci si alcool. Nu se poate spune, inca, daca a vrut sa se sinucida, daca a fost “impinsa la sinucidere” sau daca, pur si simplu, dupa plimbarea cu trotineta electrica, a vrut sa faca o baie in Mures si nu a mai reusit sa iasa la mal… (V.E.)

Leave a Reply