Persoanele juridice din Timisoara cu restante la plata impozitelor pe imobile si masini pot solicita esalonarea datoriei. VEZI conditiile

Consiliul Local Timisoara a votat, in plenul din 13 iulie, o procedura privind acordare inlesnirii la plata sub forma esalonarii la plata a creantelor bugetare restante datorate bugetului local de catre persoanele juridice


Aceasta vizeaza esalonarea restantelor banesti la impozitele pe cladiri, terenuri si autoturisme.

Una dintre conditiile impuse celor ce solicita inlesniri la plata impozitelor este obligativitatea achitarii amenzilor. “Vrem sa incurajam si sa ajutam pe cei de buna credinta care nu si-au achitat creantele”, a precizat Carmina Nitescu, sef Birou Contencios, Directia Fiscala din cadrul Primariei Timisoara.

Conform procedurii, persoana juridica solicitanta trebuie sa faca o cerere, un memoriu justificativ si un program de redresare.

Perioada de esalonare este stabilita de procedura in functie de intindere a obligatiei. Creantele nu le vor fi majorate, cu conditia respectarii planului de esalonare.

Astfel, solicitantii isi vor putea prezenta garantii care le vor fi analizate impreuna cu toate criteriile economice. Au fost si pareri ca procedura este complicata, dar Hotararea a fost adoptata in unanimitate. (L.K.)

Leave a Reply