JO 2020. Nationala de fotbal a Romaniei a castigat primul meci de la Jocurile Olimpice! Scor 1-0 impotriva Hondurasului, semifinalista de la editia trecuta

Nationala de fotbal a Romaniei a revenit la Jocurile Olimpice, dupa o absenta de 57 de ani, si a invins Honduras cu 1 – 0. Romania a castigat, azi, la Kashima, in prima etapa a Grupei B, dupa un autogol al echipei adverse. Urmatorul meci al tricolorilor va avea loc duminica, 25 iulie, de la ora 14 (ora Romaniei), impotriva Coreei de Sud.


Romania a marcat unicul gol al partidei chiar inainte de pauza. Ciobanu a centrat din corner, aproape de linia portii, Oliva a respins nefericit, iar mingea a intrat in poarta Hondurasului. Astfel, Romania a obtinut o victorie foarte importanta, prin autogolul lui Elvin Oliva (45+1).

Jucatorii antrenati de Mirel Radoi au dominat in prima repriza si au permis adversarului sa domine categoric in repriza secunda, insa au fost aproape perfecti in aparare, noteaza Agerpres.

Portarul Aioani s-a remarcat mai ales la sutul lui Pineda de la 16 metri (10), insa nu a avut emotii la balonul expediat de Benguche (22).

Romania a reusit sa se apropie de poarta adversa prin Ganea (33), al carui sut a fost deviat in corner.

Honduras, semifinalista la Jocurile din 2016, de la Rio, a fost aproape de deschiderea scorului, dupa o eroare a lui Marin (39), cand Benguche l-a driblat pe Aioani, dar Ghita a respins din fata portii goale.

In celalalt meci din grupa, echipa Noii Zeelande a invins selectionata Coreei de Sud cu scorul de 1-0 (0-0).

Duminica 25 iulie se vor disputa partidele Noua Zeelanda – Honduras (ora Romaniei 11:00, Kashima) si Romania – Coreea de Sud (ora Romaniei 14:00, Kashima), iar miercuri 28 iulie sunt programate ultimele meciuri din grupa, Romania – Noua Zeelanda (ora Romaniei 11:30, Sapporo) si Coreea de Sud – Honduras (ora Romaniei 11:30, Yokohama).

Primele doua clasate se califica in sferturile de finala. Daca va iesi printre primele doua clasate, trupa lui Mirel Radoi va juca in semifinale contra uneia dintre nationalele Japoniei, Africii de Sud, Mexicului sau Frantei. (C.R.)

Leave a Reply