Politisti prea bogati sau incompatibili! Inspectorii ANI au descoperit ca un comisar din Politia Rutiera nu poate justifica peste 100.000 de euro

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a stabilit ca un fost politist din Capitala nu poate justifica peste 100.000 de euro din veniturile oficiale obtinute in ultimii ani.


Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 465.507 lei (echivalentul a 106.554 euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre fostul comisar de politie Marius Maghiari (foto), in perioada exercitarii functiei publice cu statut special (politist).

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Marius Maghiari. De remarcat ca acesta detine si un hotel-restaurant (Papion), trecut pe numele sotiei sale.

Fost sef al Serviciului Accidente din Brigada Rutiera a Capitalei, Marius Maghiari a fost trimis in judecata in anul 2016 de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, alaturi de alti politisti, intr-un dosar in care este acuzat ca a musamalizat un accident rutier pe care l-a produs.

Pe de alta parte, ANI a stabilit ca alti cinci politisti s-au aflat in stare de incompatibilitate.

Astfel, Adrian Buzica si Virgil Stan, functionari publici cu statut special in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Constanta – Politia Municipiului Mangalia, s-au aflat in incompatibilitate in perioada 2017 – 2020, cand au detinut si exercitat simultan cu functia de agent de politie rutiera si calitatea de angajat cu contract individual de munca in cadrul unei societati comerciale, activitatile desfasurate in sectorul privat fiind in legatura directa cu atributiile exercitate in calitate de functionar public cu statut special.

De asemenea, Sorin Ionescu si Marian Andrei Badea, agenti de politie rutiera in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, s-au aflat in incompatibilitate in perioada 28 august 2008 – 4 martie 2020, respectiv 15 ianuarie 2019 – 1 martie 2020, intrucat au exercitat simultan si calitatea de angajat cu contract individual de munca in cadrul unei societati comerciale.

Daniel Florea, politist local – sef Birou Evidenta Persoanelor in cadrul Politiei Locale a Municipiului Ploiesti, s-a aflat in stare de incompatibilitate incepand cu data de 2 aprilie 2019, deoarece exercita simultan cu functia de sef Birou Evidenta Persoanelor si calitatea de membru al Comisiei pentru administratie publica si ordine publica din cadrul Consiliului Economic si Social (institutie publica), incalcand astfel prevederile art. 94, alin. (1) si alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003. (V.E.)

 

Leave a Reply