VIDEO. Politistul Valer Kovacs a urmarit si amendat un vitezist inconstient, care-si conducea bolidul cu peste 200 km/h, pe timp de noapte. “M-am bucurat ca nu s-a intamplat vreo tragedie!”

Aflat in misiune de serviciu pe Autostrada A1 Deva – Nadlac, politistul timisorean Valer Kovacs relateaza, intr-un mesaj postat pe Facebook, pe grupul Politisti pe viata, imprejurarile in care a reusit sa opreasca si sa amendeze un vitezist inconstient, care-si conducerea bolidul cu peste 200 km pe ora. Acesta va folosi bicicleta, in urmatoarele trei luni.


Iata textul scris, cu talentu-i recunoscut, de politistul timisorean Valer Kovacs.

“O poveste adevarata, cu final fericit. Adrenalina, inconstienta = un real pericol pentru participantii la trafic. Autostrada A1 Deva-Nadlac.

Viteza de deplasare, aproape de 200 km/h, pe timp de noapte, vizibilitate redusa. Vehicule implicate motocicleta BMW RT1200 vs autoturism TESLA (cu muuuulti cai putere).

Ora 22,30, patrulare, prevenire, sensul de deplasare Vama Nadlac 2.

Vad in oglinda retrovizoare un autoturism pe banda 2, ma depaseste cu viteza regulamentara. La cateva secunde apare in spatele acestuia un “avion” cu multi cai putere, ii da flash-uri si franeaza brusc.

A trecut de mine, dupa care ii da “talpa” bazandu-se pe motorul de sub capota ce dezvolta peste 300 cp.

Trec pe banda 2, pornesc girofarul, sirena si “trag” de motor sa il ajung, nici vorba.. Ma apropii de 200 km/h. Realizez inconstienta soferului din fata care este un real pericol pe timp de noapte pentru ceilalti participanti la trafic.

Se apropie de vama Nadlac, realizeaza ca nu are unde “fugi” se hotaraste sa opreasca. Ii solicit documentele, imi prezinta actele tremurand din toate incheieturile, din cauza adrenalinei. Ii explic realul pericol, incercand sa imi spuna ca nu m-a vazut si nu m-a auzit, facand slalom printre vehicule.

Pe timpul noptii girofarul si sirena se vede si se aude de la o distanta de peste 1 km.

M-am bucurat nespus de mult ca nu s-a intamplat vreo tragedie. Dupa ce s-a mai linistit si-a dat seama ce a facut. Mi-a promis ca nu va mai face asa niciodata si ii pare rau. L-am crezut pe cuvant. Era un domn la vreo 50 de ani impreuna cu sotia lui.

Rezultatul = zero victime omenesti, un biciclist pentru urmatoarea perioada + sanctiunea aferenta.

La sfarsit, ne strangem mana si ne vedem de viata noastra. Dumnezeu sa ne ajute pe toti”. (G.I.)

One thought on “VIDEO. Politistul Valer Kovacs a urmarit si amendat un vitezist inconstient, care-si conducea bolidul cu peste 200 km/h, pe timp de noapte. “M-am bucurat ca nu s-a intamplat vreo tragedie!”

Leave a Reply