Ce mai inventeaza politicienii pentru a-i determina pe romani sa se imunizeze impotriva Covid-19. Accesul interzis la mall, in weekend, pentru persoanele nevaccinate si Loteria regretelor

Toate spatiile publice inchise neesentiale sa fie accesibile in weekend doar pentru vaccinati, daca va creste semnificativ numarul de cazuri zilnice de COVID si „Loteria regretelor” sunt variante discutate in coalitie pentru planul de masuri in perspectiva valului 4 al pandemiei, anunta ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila.


„Avand in vedere evolutia pandemiei, relaxarile pentru vaccinati pot sa continue, dar pentru persoanele nevaccinate, care sunt cele mai expuse riscului, daca cifrele cresc semnificativ sa existe restrictii”, este pozitia Ministerului Sanatatii, a precizat, vineri seara, la B1 TV, Ioana Mihaila.

Ea a mentionat ca a prezentat in coalitie ce masuri au fost luate in alte state, fiind vorba despre ipoteze de lucru, fara a se lua deocamdata nicio decizie.

Intrebata daca intre restrictii ar putea fi ca accesul in malluri in weekend sa fie permis doar persoanelor vaccinate, Mihaila a precizat ca „este vorba de toate spatiile publice neesentiale in weekend”.

„Aceste ipoteze de lucru pe care le-am agreat ca punct de plecare si cu coordonatorul CNCAV sunt o combinatie de restrictii si de masuri de stimulare a vaccinarii. (…) Scopul e sa elaboram acest plan, astfel incat sa putem sa il aplicam foarte coerent si rapid atunci cand cifrele arata o crestere semnificativa”, a mai declarat ministrul Sanatatii.

Intre masurile de stimulare a vaccinarii, Ioana Mihaila a mentionat „Loteria regretelor”, care ar urma sa functioneze astfel: „Extragem un CNP si daca persoana e vaccinata castiga marele premiu, daca nu, ar fi putut sa castige si vede ce a pierdut”. (G.G.)

Sursa: G4Media

Leave a Reply