Tragedie pe o sosea din Bacau! 7 morti si 5 persoane ranite grav, in urma unui accident rutier in care au fost implicate un autoturism Mercedes si un microbuz

O tragedie rutiera s-a produs, duminica dimineata, pe drumul european 85 (E85), intre Adjud si Bacau, la iesire din localitatea Racaciuni. In accident au fost implicate un autoturism Mercedes, cu 5 persoane la bord, printre care si doi minori, si un microbuz in care se aflau 15 persoane.


Bilantul ciocnirii dintre autoturism si microbuz este tragic: 7 persoane au murit si cel putin 5 au fost ranite, unele foarte grav.

Dintre cei 7 pasageri decedati, doi sunt copii. De asemenea, printre cei 5 raniti se numara alti doi copii, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Bacau, maiorul Andrei Grecu.

A fost activat planul rosu de interventie. La fata locului s-au deplasat forte de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) din Bacau, Galati si Vrancea. A fost solicitat si elicopterul SMURD de la Iasi.

De asemenea, la locul accidentului s-au deplasat echipaje ale SMURD de la Bacau si Sascut, precum si 4 Salvari de la Serviciul Judetean de Ambulanta Bacau.

„In acest moment sunt 7 decedati din pacate si 5 raniti. Printre decedati sunt 2 minori si un adult din autoturismul cu care s-a ciocnit microbuzul si patru adulti din microbuz. Iar printre raniti sunt si doi minori si care sunt deja la spital si asteptam evaluare.

Au fost trimise echipe din 3 judete, plus elicopterul care a plecat de la Iasi. In principal in judetul Bacau au fost transportate victimele. Au fost persoane sub resuscitare, asa este. Politia va face partea ei de investigatie. Colegii de la politie vor comunica ce s-a intamplat acolo”, a declarat Arafat la Antena3.

De asemenea, Mirela Romanet, purtatorul de cuvant al Spitalului Bacau, sustine ca unele dintre cele cinci victime aduse se afla in stare grava: „Sunt foarte grav unii dintre ei, sunt sub investigatii: radiologice, la computer tomograf. Au fost adusi la noi cinci pacienti, trei adulti si doi minori, asta e tot ce va pot spune la momentul de fata. Au fost adusi constienti, dar multe pot interveni”, a declarat Romanet. (V.E.)

Leave a Reply