FOTO. Manifestarea “Strazi pentru Comunitate” a scos timisorenii in strada. Zona centrala a orasului a intrat in stapanirea sportului, dansului, a jocurilor pentru copii si a atelierelor tematice

La pas sau pe doua roti, pe tronsoane circulate, in mod obisnuit, de masini, tineri, familii cu copii, iubitorii de sport au petrecut prima zi de weekend impreuna, intr-un oras care se vrea mai verde.


La eveniment participa sali de fitness, provideri de materiale sportive si de mijloace de transport alternative, asociatii si cluburi sportive, trupe locale si chiar salile de cinema.

Prin acest proiect-pilot, Primaria Timisoara vrea sa ne amintim ca avem cu totii loc, intr-un oras prietenos, primitor, incluziv.

Astfel, dimineata, la ora 10, in parcarea Kaufland, s-a dat startul manifestarii cu o cursa a bicicletelor.

Perimetrul Primarie – Modex – Michelangelo a fost transformat intr-un spatiu de distractie in circuit pentru cei mici si cei mari, respectiv Junior Adventure si Asociatia Sportiva Campioni pentru Viitor.

La scena au fost: Piti Show, Oskar Ecologistul, Asociatia Puppet Mania, Body workout, cu Nextfit, Urban friendships, fashion flashmob, by Simona Noroc & Claudiu Gutu.

Participantii au dansat, de la 18,30, pe ritmuri Zumba cu Claudiu Gutu; de la ora 19, trupe timisorene au fost on stage – Monokrom, Melting Dice, Amalia Gaita si Blazzaj, iar, la 21,30, a fost Cursa Licuricilor, cu Alergotura. Pe ecranul din giratoriu au rulat filme pentru copii si adulti, precum si documentare. Asa ca, cine oboseste, nu se plictiseste.

Atmosfera creata si de DJ Kuky, la FITT Corner. De asemenea, pe spatiul verde de langa Hotel Central s-au desfasurat ateliere: Kokedame, cu Facultatea de Horticultura si Silvicultura Timisoara; Expozitie proiecte menajare spatii verzi urbane, Cosuri de nuiele pentru biciclete, cu Familia Perva, Flori de canepa, cu Andrei Racu, ReciclArt, cu Junior Adventure si Gabi Muscan.

Povesti despre natura, cu Bufnitele, precum si activitati pentru varstnici si persoane cu dizabilitati, cu Directia de Asistenta Sociala.

“Strazi pentru Comunitate” continua in 25 iulie. Z2: Clinicile noi – Piata 700

9 – 11 Demonstratii sportive cu SCM Timisoara – Rugby, Baschet si Handbal

10 Ninja Kids, cu Nextfit

10 – 14 Ateliere sportive cu Junior Adventure

10 – 22 Expozitie cu vanzare de materiale sportive si mijloace alternative de deplasare

Ateliere sportive cu Stefan Cojocnean si Decathlon

19 – 21 Demonstratii sportive cu SCM Timisoara – Rugby, Baschet si Handbal. (L.K.)

Leave a Reply