Protest zgomotos in centrul Timisoarei! Activistii pandemiei se impotrivesc noilor restrictii planuite de guvernanti, printre care si interzicerea accesului la mall

Cativa activisti civici din Timisoara au transformat Piata Victoriei intr-o arena a protestelor ad-hoc, unde fiecare urla la portavoce nestingherit. Printre altele, ei vor la Mall, fara vaccin si fara restrictii.


Potrivit unui mesaj postat pe Facebook, activistii i-au chemat in centrul orasului pe toti cei care nu sunt multumiti de intentiile „anuntate de actualul ministru al Sanatatii, din Guvernul Citu, de a introduce masuri restrictive de acces in anumite spatii, arealuri, locuri, Institutii ori puncte de acces, impotriva persoanelor nevaccinate din Romania…

Protestul va fi desfasurat si impotriva intentiilor aceluiasi ministru de impunere a obligativitatii vaccinarii pentru persoanele care activeaza in domeniul sanatatii.

De asemenea, protestul este organizat intr-un moment in care si alte ministere, precum cel al Invatamantului, pregateste pentru anul scolar care va urma conditionarea accesului la educatie atat pentru elevi si studenti, cat mai ales pentru cadrele didactice de vaccinarea anti-covid”, s-au justificat organizatorii pe reteaua de socializare.

Paradoxal, sunt aceiasi care protestau, anul trecut, impotriva masurilor din perioada starii de urgenta si de alerta. Daca, atunci, reclamau umflarea statisticilor pandemice, acum ei sunt sceptici si intreaba de ce nu se raporteaza cazuri noi. Printre protestatari, si revolutionarul Marius Mioc, care, printre vorbe legate de context, divagheaza, si el, la portavoce, cu afirmatii provocatoare si lezante legate de persoane din media si cultura locala, fara nicio legatura cu Covid 19.

Fortele de ordine, aflate prin preajma, asista pasiv la astfel de turbulente sociale, total neprietenoase si anarhice, in ciuda dreptului constitutional de a protesta. Intrebat in numele cui vorbeste, Marius Mioc ne-a raspuns ca o face in nume personal. Trebuie reamintit ca statul de drept si libertatile civice sunt un status quo pe principiul qui proqo, iar asta implica si responsabilitatea civica, nu doar atitudinea.

Altfel, centrul Timisoarei se transforma, treptat, intr-o agora a celor care urla megafonic tot ce le trece prin cap, cu diverse pretexte, si intr-un spatiu cu risc potential de infectie civica. Toleranta in exces dauneaza grav sanatatii… (L.K.)

One thought on “Protest zgomotos in centrul Timisoarei! Activistii pandemiei se impotrivesc noilor restrictii planuite de guvernanti, printre care si interzicerea accesului la mall

Leave a Reply