Cine este “demolatorul” din Consiliul Local Timisoara? A luat pe cont propriu operatiunea de demolare a 26 de garaje din zona Girocului si a dus-o la bun sfarsit, in ciuda blocajelor institutionale

Avocata Roxana Iliescu, consilier local din partea Pro Romania, anunta ca a reusit sa duca la bun sfarsit campania solitara privind demolarea a 26 de garaje din str. Martir Elena Nicoara, loc unde, in scurt timp, vor fi amenajate locuri de parcare civilizate.


Asadar, acolo unde nu a reusit o majoritate din Consiliul Local Timisoara, a reusit o singura consiliera, care a dat dovada de o tenacitate uimitoare in tentativa de a duce la bun sfarsit procesul citadin privind demolarea garajelor pentru muraturi din zona Girocului.

Intr-un mesaj postat pe Facebook, Roxana Iliescu dezvaluie reteta care a stat in spatele deblocarii acestui proiect, care stagna chiar si dupa ce justitia s-a pronuntat definitiv in sensul inceperii demolarii.  

“Am reusit! A inceput demolarea celor 26 de garaje din str. Martir Elena Nicoara si in scurt timp se vor amenaja locuri de parcare civilizate!

Am facut tot ce mi-a stat in putere, in calitate de consilier local, in vederea deblocarii proiectului care stagna de aproximativ 3 ani de zile.

Cu alte cuvinte, intalniri si zeci de telefoane in cele aproximativ 6 luni de cand m-am implicat (i-am innebunit de cap pe toti):

  • intalniri avute cu cei doi viceprimari;

  • cu Mihai Boncea, director la Patrimoniu Vest in Primaria Timisoara;

  • cu Simona Balan director interimar al Directiei Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse I Est si Otilia Sirca Sef Birou Garaje;

  • studiu pe litigiul din instanta dintre primarie si cei care au refuzat sa elibereze si sa-si desfiinteze garajele si intalniri cu functionarii din Directia Juridica si din Directia Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse, pentru inceperea demersurilor privind executarea silita (in opinia mea, inca din vara anului trecut, de la comunicarea Sentintei Civile definitive primaria putea sa intervina si sa demoleze garajele);

  • discutii cu executorul judecatoresc implicat in executarea silita a celor care nu s-au conformat cu eliberarea terenului pe care si-au ridicat garajele;

  • telefoane celor de la Colterm (care sunt contractati in vederea demolarii celor 26 de garaje), pentru a grabi efectuarea devizului de lucrari;

  • interpelari in plenul sedintelor de consiliu.

Scriu toate acestea pentru a arata ca povestea aceea spusa de politicieni – “sunt in opozitie, nu am parghii, nu pot sa fac nimic” – e doar o scuza pentru a-si masca neputinta. Nu-i mai credeti pe politicieni, fie ei in opozitie, sau mai mult, la putere, cand va spun ca nu se poate!

*Ii multumesc domnului Gheorghe Bodeanu, timisoreanul care locuieste in zona vizata de proiect, care mi-a pus la dispozitie o serie de informatii si care s-a straduit, folosindu-si propriile parghii legale, ca acest proiect sa reinceapa si sa fie finalizat”. (Mara Ion)

Leave a Reply