“Procurorul galben” de la Timisoara, acuzat ca a tinut la sertar sau ca a clasat plangeri penale in care erau vizati fruntasii PNL din zona

Ancheta asasinatului mafiot de la Arad reprezinta un adevarat moment de rascruce pentru intreg sistemul. Pornind de la structurile de Politie si Parchet si pana la serviciile secrete. Cu tot cu judecatorii care poate pana la urma ar putea sa faca un efort si sa piarda cateva ore de vacanta, pentru ca liderii contrabandistilor sa nu mai fie lasati liberi doua-trei zile, ca sa binevoiasca magistratii sa isi aseze posterioarele atat de bine platite pe scaunele din instanta.


Pentru ca, altfel, dupa ”umilinta de la Caracal” – care s-a soldat doar cu lustruirea statuii de ”erou” a lui ”Dandy” Remulus Dan Varga, cel care acum se viseaza ditamai Procurorul General al Romaniei – recapatarea increderii opiniei publice in structurile statului roman va deveni o utopie.

Bologa ii face ”culoar” lui Gavra

Astfel ca, in ciuda tuturor oprelistilor deja la limita penalului venite din partea ”colegilor” de la IPJ Arad si Parchetul General, Operatiunile Speciale si Structura Centrala a DIICOT Bucuresti merg mai departe. Si deschid noi si noi piste care, toate impreuna, vor putea sa mai descalceasca din halucinantele ite ale gruparilor transpartinice care, de ani de zile, au transformat Aradul intr-un adevarat stat mafiot. Asa cum , de vreo doua decenii, nu mai gasesti nici macar in Sicilia. Iar dupa cum dezvaluiam pe 8 iunie, in ciuda ”blocadei” impuse de structurile locale ale IPJ si de cele centrale de la PICCJ, s-a luat urma unei plangeri inregistrate la Suceava in luna iulie 2019! Atunci cand structurile anticoruptie au primit ”mura in gura” toate informatiile necesare documentarii unei grupari de cetateni romani si ucraineni care traficheaza tigari aduse din Ucraina in Suceava. Si de unde, cu ajutorul TIR-urilor a diverse firme sunt transporatate la Arad.

”Pariul lui Kovesi” a ajuns ”numarul doi” in DNA

Acolo unde o parte a marfii este fructificata in piete, ziua in amiaza mare, in timp ce, prin punctele de trecere a frontierei Varsand si Nadlac ”grosul” trece granita spre destinatia finala, Marea Britanie. Profitul la un singur astfel de convoi putand ajunge pana la 4 milioane de euro! Bani ”sa manance” toata lumea… Numai ca plangerea din iulie 2019 a fost tinuta ”la sertar”, astfel ca dinamica operativa a anchetei tocmai ce a impus interventia structurilor contrainformative.

Gavra si Bologa, ”frati de sange” 

Fara nicio relevanta la vedere cu ancheta de la Arad, sursle noastre sustin ca intre procuorul sef al Directie Nationale Anticoruptie, Crin Bologa, si ”numarul doi” din DNA, Codrin Gavra (foto 2), exista o legatura mai mult decat veche si trainica. Practic, Bologa si Gavra fiind ”frati de cruce”. Astfel ca la un anumit nivel al sistemului exista deja ”suspiciuni rezonabile” privind formarea unui nou pol de putere, mai ales ca Bologa ar pregati deja terenul pentru a il lasa pe Gavra in locul lui. Cel care, nu trebuie uitat, a fost laudat public de Laura Codruta Kovesi, pe cand ”Zeita Catuselor” i-a mai acordat aceasta onoare doar ”paraditorilor” ”Portocala” Negulescu si ”Lucica” Onea de la structura de elita” a DNA Ploiesti. Acum, ce-i drept, nici macar ”resursele umane” de la Ministerul Justitiei nu prea mai pot baga mana in foc care este statutul actual al celui preaslavit de propaganda mediatica drept ”cel mai dur procuror” sau ”Cattani de Timisoara”.

Nicolae Robu, campion absolut la clasarilor

Pentru ca, daca imputernicirea lui Gavra a expirat la sfarsitul lui martie, singura modificare notabila facuta de ”transparenta” DNA a fost scoaterea acestuia de la rubrica ”conducere” de pe site-ul oficial. Insa cum intre timp nu s-a organizat nici alt concurs pe care sa il fi castigat Gavra, dar acesta nu a fost vazut nici la fostul loc de munca de la DNA Timisoara sau acasa, la Varsand, inseamna ca ”durul” e tot la butoanele operative ale Structurii Centrale a DNA. Acolo de unde s-a reluat ilegalul procedeu de alimentare a ”unitatilor media” cu informatii menite strict a pune presiune pe cei ”insemnati”. Cazul Nelu Iordache fiind doar ultimul exemplu ca ”Monstrul se intoarce”…

Varsand, nu Corleone!

La 14 aprilie 2020, CSM aviza surprinzatoarea ”delegare in functia de procuror adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie” a procurorului Codrin Gavra, originar din localitatea aradeana Varsand, cunoscuta si drept ”Corleone al Romaniei”. Iar in timp ce unii au ridicat nepasatori din umeri ca ”numarul doi” din DNA a ajuns un ”oarecare”, initiatii sistemului nu au uitat insa ca Laura Codruta Kovesi mizase mai de mult pe Codrin Gavra. Inca de cand il evidentia public ”Pentru merite deosebite in activitatea profesionala desfasurata in perioada 2011 – iunie 2012”.

DIICOT, lasata singura contra traficului de tigari din Vama Varsand

Insa pana a fi promovat la DNA Timisoara, in 2015, Gavra a ocupat timp de doua mandate functia de Procuror sef sectie urmarire penala in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad. Perioada in care ”statul de drept” al traficantilor din Arad s-a constituit atat de puternic, incat nici macar acum nu mai poate fi destructurat de structurile centrale ale statului. Oricum, mutat la DNA Timisoara, Gavra s-a ales rapid cu eticheta de ”procurorul galben”. Dar nu neaparat pentru faptul ca fratele sau era consilierul europarlamentarului PNL – PD, Iosif Matula. Si nici macar pentru ca ”tintele” sale ”aleatorii” pareau a fi, deja obsesiv, rivali politici declarati ai organizatiilor judetene PNL din raza de actiune a DNA Timisoara. Dar mai ales pentru ”legaturile primejdioase” cu Nicolae Robu. Fostul primar al Timisoarei, de asemenea aradean la origine, devenind campion absolut al ”clasarilor” primite din partea ”consateanului” Gavra de la DNA. Cu plangeri penale tinute la sertar si timp de peste cinci ani de zile… In timp ce toata tara urmarea cum sute de imobile din Centrul Vechi al Timisoarei, de la monumente istorice la spitale, treceau in ”patrimoniul privat” al clanului tiganesc Cirpaci…

El pe Robu? Sau Robu pe el?

Dar daca Gavra a performat cu adevarat cu ceva in magistratura, atunci cu Nicolae Robu a facut-o! Cu toate ca nici acum nu se stie exact cine a protejat mai mult pe cine, Gavra pe Robu sau viceversa… Oricum, trebuie remarcat si aspectul ca Gavra nu s-a autosesizat, ”nici sa il pici cu ceara”, la niciuna din nenumaratele dezvaluiri publice privind fraudarea banului public la Primaria condusa pe atunci de Nicolae Robu. Mai mult decat atat, din 2015, Gavra a fost ”setat” numai pe ”clasare” la absolut toate plangerile penale depuse impotriva aceluiasi Nicolae Robu.

De ce nu este lasata sa avanseze ancheta bombei de la Arad…

Ceea ce i-a adus in cele din urma si o plangere penala ”pe persoana fizica”, in care este acuzat faptul ca ”procurorul Codrin Gavra a dispus clasarea unor dosare fara sa realizeze o urmarire penala efectiva si fara sa administreze probe, ignorand o stare de fapt ilegala, ce continua sa persiste si care duce la sporirea lunara a prejudiciului cauzat bugetului local cu suma de 300.000 lei/luna.” Procurorul de caz Gavra fiind astfel acuzat ca ar fi clasat dosarul 57/P/2016, sprijinind si favorizand o alta grupare infractionala, a carei activitate penala face obiectul dosarului 57/P/2016. Si ca astfel, prin decizia procurorului ar fi fost scapati zeci de traficanti romani si maghiari, dar si doi primari liberali din localitati aradene din vecinatatea Vamii Varsand.

SURSA: National.ro/Catalin Tache

Leave a Reply