Avertizare cod portocaliu de canicula in Timis si in alte 22 de judete, plus Capitala. Temperaturi de pana la 41 de grade Celsius

Cod portocaliu de canicula in 23 de judete si in Capitala, duminica. Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de canicula in 23 de judete din tara si in Capitala. Este vorba de Bihor, Alba, Hunedoara, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Ilfov, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea si in Capitala.


In aceste zone, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa intre 37 si 40 de grade, iar izolat in Lunca Dunarii se vor atinge 41 de grade.

Alte judete din Dobrogea, Moldova si Transilvania vor fi sambata sub Cod galben. Valul de caldura va persista in cea mai mare parte a tarii, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In regiunile vestice, sudice si local in restul teritoriului va fi canicula. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 34 si 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor cobori sub 20 de grade. (I.P.)

 

Leave a Reply