VIDEO. Batalia pentru “ciolan” la PNL Timis! Dupa o noua runda de alegeri cu scandal, avocatul Cosmin Tabara a fost ales presedinte al PNL Timisoara

Conferinta de alegeri pentru stabilirea noii conduceri a PNL Timisoara s-a reluat, sambata, in aceeasi stare de tensiune intre taberele principalilor doi candidati, la fel ca la adunarea anulata, de la inceputul lunii iulie, insa de aceasta data organizatorii au decis ca membrii cu drept de vot sa fie dotati cu bratari de culoare galbena, in baza carora au primit buletinul de vot si li s-a permis accesul in sala.


In conditiile in care candidatul Raul Ambrus a fost suspendat de Biroul Judetean Timis al PNL, locul sau a fost luat de deputatul Claudiu Chira, iar principalul contracandidat a ramas viceprimarul Timisoarei, Cosmin Tabara, care a fost sustinut de conducerea interimara a PNL Timis.

Pentru aceste alegeri s-au inscris 17 candidati, dar care s-au retras in favoarea celor doi principali candidati pentru functia de presedinte al PNL Timisoara.

Tensiunile au inceput intre sustinatorii celor doi competitori principali pentru dreptul de a intra in sala, fiind necesara interventia fortelor de ordine pentru aplanarea conflictelor.

Cativa dintre sustinatorii lui Raul Ambrus au reusit sa intre in sala impreuna cu acesta.

“Avem un total de 320 de membri cu buletin de Timisoara care ne-au fost scosi de pe convocator, colegi cu cotizatia platita la zi. Sa va fie rusine pentru ceea ce ati facut, alegerile acestea sunt o mascarada si nu trebuie sa aiba loc. Pentru ca nu pot fi valide, nu pot fi decise doar de cine vreti voi sa voteze. Alegerile nu pot fi statutare”, a reprosat Raul Ambrus.

Sustinatorii lui Ambrus au cerut anularea acestor alegeri.

Cosmin Tabara a subliniat in discursul sau ca si-ar fi dorit ca aceasta zi sa fie una de sarbatoare pentru PNL, dar ceea ce se intampla va servi adversarilor politici ai liberalilor.

“Printre noi se regaseste decanul de varsta al acestui partid, Leonte Munteanu, de 91 de ani, se afla membri fondatori ai PNL datorita carora noi putem sa fim aici si sa incercam sa aratam lumii ca PNL este partidul cu cel mai mare bazin electoral in Timisoara. Scopul nostru este sa muncim, astfel incat sa recastigam si sa multumim cetatenii acestui oras. Mi-ar fi placut sa nu asistam la acest show care ne duce in jos, iar tot ceea ce ati vazut in 3 iulie si ce vedem astazi vom revedea in 2024. Vom revedea nu pentru ca vom vrea noi sa ne promovam, ci pentru ca adversarii nostri vor avea grija ca toate aceste imagini sa fie motivul lor de campanie”, a spus Cosmin Tabara.

Deputatul Claudiu Chira a punctat ca nu este ‘baronul’ celor care nu sunt lasati sa voteze, ci colegul lor si ca nu ii va lasa niciodata in urma, dar nu i s-a permis accesul in sala, pentru ca nu avea bratara galbena.

Procedura de vot a inceput, in sala fiind lasati sa intre doar cei care au buletine de vot si bratari galbene. (Mara Ion)

UPDATE: PNL Timis a anuntat rezultatele scrutinului, de sambata, pentru alegerea conducerii PNL Timisoara. Astfel, viceprimarul orasului, Cosmin Tabara, este presedintele filialei, dupa ce a obtinut 238 de voturi, dublu fata de contracandidatul sau, deputatul Claudiu Chira, care a primit doar 119 voturi.

Reprezentantii PNL Timisoara continua numaratoarea voturilor si pentru celelalte functii din Biroul Politic al PNL Timisoara.

Leave a Reply