Un huligan care scuipa oamenii pe strada? Ion Cristoiu risca sa-i plateasca daune de 150.000 de euro lui Malin Bot, dupa ce a facut acuzatii halucinante la adresa jurnalistului

Malin Bot a anuntat ca-l da in judecata pe Ion Cristoiu si-i cere 150.000 de euro daune dupa ce acesta din urma l-a acuzat in direct, la emisiunea „Romania 9“, de la TVR 1, ca e un infractor care scuipa oamenii pe strada, parand sa regrete ca nu i-a tras cineva „una peste bot“.


Emisiunea s-a difuzat luni, 26 iulie, iar Cristoiu a afirmat, de zeci de ori, ca Malin Bot si revolutionarul Marian Ceausescu ar fi niste huligani si infractori care scuipa oamenii pe strada.

Marea suparare a lui Cristoiu a fost ca Bot si Ceausescu s-au dus la DNA cand a fost convocat Liviu Dragnea, acolo iesind o altercatie intre cei doi si sustinatorii fostului lider PSD.

Moderatorul Ionut Cristache a impartasit nemultumirea lui Cristoiu, dar a atras atentia de mai multe ori ca nici Bot, nici Ceausescu nu sunt infractori, nu au dosare penale sau condamnari, si ca n-au scuipat pe nimeni.

Cristoiu s-a suparat, l-a contrazis pe Cristache si a repetat de nenumarate ori ca Bot si Ceausescu sunt infractori, huligani, derbedei si ca agreseaza oamenii pe strada.

De fapt, supararea lui Cristoiu – fost jurnalist redutabil, actualmente dedicat conspiratiilor si regimului PSD dur, din epoca Dragnea – e mult mai profunda. Acesta le poarta sambetele lui Bot si Ceausescu pentru ca acestia au participat la protestele anticoruptie din 2017-2018 si au mers la tribunal la termenele lui Dragnea. Suplimentar, Bot a fost sa le puna intrebari care-i iritau si altor exponenti ai sistemului care controleaza Romania, precum oligarhul Dan Voiculescu.

Fragmente din dialogul Cristoiu – Cristache, petrecut luni, 26 iulie, la TVR 1, asa cum au fost ele transcrise de Malin Bot:

„CRISTOIU: Aici avem mai multe aspecte. Primul aspect este ca noi avem niste huligani in libertate. Si anume, aces domn, Malin Bot care zice, ne jigneste, va jigneste, ca dumneavoastra va considerati jurnalist, eu nu ma consider, deci, acest domn fost jurnalist si unul Marian Ceausescu, care n-am inteles cu ce se ocupa?

CRISTACHE: Protestatar, activist civic

CRISTOIU: Stati sa ne lamurim: domnul Liviu Dragnea este un cetatean. Nu este nici membru PSD, nu este demnitar. Unde erau jandarmii, de ce sa vina 2 infractori sa strige la mine?

CRISTACHE:Stati, care infractori?

CRISTOIU: Astia

Cristache: Da de ce spuneti asta

CRISTOIU: Pai sunt huligani, stati sa ne lamurim

CRISTACHE: Nu sunt condamnati, au fost saltati de cateva ori pentru asa ceva e adevarat, dar

CRISTOIU: Sunt infractori, este infractiune, stati sa ne lamurim. Dumneavoastra cand iesiti din studio vin 2 si va scuipa, de ce?

CRISTACHE: Ei au ramas racordati la emotia OUG 13, la tot ce a reprezentat regimul Dragnea..

CRISTOIU: Dar nu ma intereseaza ce-a fost, eu vorbesc de lege. Vorbesc de un cetatean, Liviu Dragnea in momentul de fata nu este nimic

CRISTACHE: In momentul de fata

CRISTOIU: In ce calitate permit autoritatile sa vina 2 sa strige si sa zbiere? In ce calitate?

CRISTACHE: Pai nu va suparati dar cei 2 si-au facut un titlu de glorie in repetate randuri, tipand sau filmand pe oricine le cadea in plasa. Intrebarea este atunci, cu ce drept au facut asta in raport cu toti ceilalti de pana acum?

CRISTOIU: Nu, cu ceilalti puteai sa ai o justificare ca sunt protestatari, ca erau demnitari sau politicieni, dar Dragnea este un cetatean. Daca Malin Bot cand iese din casa, vin 3 insi si-l scuipa si-l alearga prin Bucuresti, ii convine? Nu. De asta cred ca ce-au facut sustinatorii lui Dragnea este foarte bine..

CRISTACHE: Asta ne mai lipsea, o incaierare intre tabere

CRISTOIU: Da de ce nu, pentru ca sa intervina jandarmii

CRISTACHE: Pai oricum n-au intervenit. Inteleg ca cei mai vatamati de acolo au iesit tot reporterii si cameramanii

CRISTOIU: In sfarsit, un tip din Romania si-a dat seama ca e singura modalitate..

CRISTACHE: Care pe care, domnu Cristoiu, aici am ajuns?

CRISTOIU: Domne, dumneavoastra m-ati invitat sa ma luati peste picior? Vin 2 derbedei, iertati-ma, de ce sa vina ? E un cetatean, dvs va convine cand iesiti sa va alerge 2 insi? Va intreb inca o data, va convine, nu. Ala nu e huliganism?

CRISTACHE: Dar nu avem niciun organ care sa statueze ca oamenii astia au hartuit, isi fac bine mersi de cap de cativa ani..

CRISTOIU: Nu-i adevarat. Daca un om iese din bloc si 2 il scuipa acela chema politia. e lege. Ce facem, transformam strada intr-o…, inca o data, de ce sa-l hartuiesc pe el? Este unul, un cetatean, Liviu Dragnea.

CRISTACHE: Stati putin, sa punem lucrurile in ordine. Cei 2 au acuzat faptul ca ei au venit pur si simplu sa transmita de acolo. Malin Bot in calitate de jurnalist, Ceausescu in calitate de activist civic si au fost instigati de sustinatorii lui Dragnea, domnul Ceausescu a fost manjit cu iaurt, avem imagini.

CRISTOIU: Sa transmita in ce calitate?

CRISTACHE: Pai v-am spus, Malin Bot in calitate de jurnalist

CRISTOIU: Dar ei strigau acolo

CRISTACHE: Bine, acolo a iesit o intreaga incaierare, nu mai intelegeai cine ce striga si de ce. Haideti sa vedeti momentul cu imbrancelile

CRISTOIU: Nu incercati sa ma convingeti. Daca noi nu luam atitudine, jurnalistii, transformam aceasta strada intr-o jungla in care 2-3…

CRISTACHE: Dar nici eu nu sunt de accord cu practicile acestea domnu Cristoiu, sa te urmareasca niste unii, sa te bage la colt, sa te intrebe, sa-ti bage o camera in fata, nu sunt de acord si le-am condamnat tot timpul

CRISTOIU: Domnu Cristache daca un tip iese din bloc si vin 2 si-l scuipa, ala suna la Politie si vine Politia si-I amendeaza. Unde-I Politia aici?

CRISTACHE: Aici inteleg ca nu ei au instigat, ei erau acolo in calitate de oameni care transmiteau

CRISTOIU: Pai nu ei strigau, cine striga acolo , “banditule”, nu ei?

CRISTACHE: Pai strigau pentru ca, inteleg, sustinatorii lui Dragnea, i-ar fi… Hai sa vedem imaginile, domnu’ Cristoiu, pentru ca dvs sunteti cu analiza pe imagine – difuzam imaginile cu incaierile de la DNA.

(…)

CRISTACHE; Acestea sunt imaginile..

CRISTOIU: Pana acuma erati activist civic

CRISTACHE: Eu nu sunt activist civic, sunt intr-un studio de televiziune

CRISTOIU: Domnu Cristache,sunt un mare adversar al acestor chestii

CRISTACHE: Si eu la fel

CRISTOIU: Si atunci de ce sa fiu de acord ca vin 2 huligani, sunt huligani

CRISTACHE: Eu nu va puneam sa fiti de acord, eu va rugam sa vedeti lucrurile asa cum s-au intamplat: au fost 2 tabere acolo. O tabara pro Dragnea care a venit sa-l sustina

CRISTOIU: Si n-avea dreptul?

CRISTACHE: Am zis eu ca n-avea dreptul?

CRISTOIU: Si au venit 2 tipi sa-l injure, de ce?

CRISTACHE: Nu l-au injurat. Malin Bot era acolo in fata si transmitea. Si la un moment dat a venit acel domn care inteleg ca s-a impins si-n jurnalisti, a fost o scena in care si-au carat pumni, un jurnalist la lovit in cap cu camera, avea o buba si..

CRISTOIU: El in ce calitate transmitea?

CRISTACHE: Cine?

CRISTOIU: Malin Bot

CRISTACHE: In calitate de jurnalist zice

CRISTOIU: Unde-i jurnalist?

CRISTACHE: Pe propria raspundere

CRISTOIU: Ma duc si eu in calitate de jurnalist si transmit…

CRISTACHE: Ei s-au remarcat in perioada Dragnea pe alocuri transmiteau, pe alocuri instigau, pe alocuri injurau..

CRISTOIU: Inca o data ma indrept catre aceasta chestiune: noi, daca vrem sa fim minim civilizati, trebuie sa punem capat

CRISTACHE: Problema e ca se tolereaza astfel de…

CRISTOIU: Pentru ca neghiobii astia de la putere, ei sunt paziti de SPP-isti., dar nu-si dau seama ca pot fi si ei. Trebuie stabilit prin lege, cand sunt asemenea chestii, sa faca o departajare, acesti neghiobi de la Politie, niste taraie-brau pentru ca trebuia sa intervina

CRISTACHE: Da, n-au intervenit de niciun fel, nici sa-I ajute pe jurnalisti, nici sa faca un cordon, nici..

CRISTOIU: Si de ce nu faceti galagie?

CRISTACHE: Uitati ca vorbim. Eu sunt de acord cu dumneavoastra, eu sunt printre jurnalistii care au condamnat atmosfera in care, aduceti-va aminte, la Inalta Curte, proteste, urlete… Si judecatorii, chipurile, trebuia sa aiba mintea lucida si sa decida. Sunt de acord ca e nevoie de o limita. DNA-ul daca vrea sa audieze pe cineva, asa cum s-a si intamplat in alte randuri, o poate face discret, fara presa acolo, fara sa genereze astfel de situatii, deci lucrurile se pot desfasura civilizat doar ca nu se vrea. Pentru ca, in continuare, e nevoie de spectacol mediatic la televizor, e nevoie sa tii niste minti agitate, in continuare agitate o data cu aceasta eliberare.

CRISTOIU: Avem mai multe planuri. Primul plan este de instaurare, nu, a minimei civilizatii. In cazul de fata, omul nu are nicio calitate in afara de cea de cetatean, nu are voie sa vina sa inregistreze, sa transmita, cine-i Malin Bot? E jurnalist, are legitimatie de jurnalist?

CRISTACHE: E cetatean domnu Cristoiu, acuma, ce sa zic

CRISTOIU: SI daca e cetatean, ce?

CRISTACHE: Te poti afla oriunde..

CRISTOIU: Dumneavoastra suntei prieten cu Malin Bot, m-ati chemat sa ma enervez? Pe Malin Bot il stim amandoi ca e un huligan, dumneavoastra nu ca-l aparati

CRISTACHE: Eu nu-l apar, nu l-am vazut niciodata, nu-l stiu

CRISTOIU: E un huligan

CRISTACHE: Si nici nu-mi doresc sa-l cunosc

CRISTOIU: E un huligan. Alearga impreuna cu Ceausescu cetatenii pe strada. Avantajul lui e ca nimeni nu i-a dat una peste bot asa cum face el

CRISTACHE: Ceea ce e exclus

CRISTOIU: Nu-i exclus. Cei care instaureaza ura, care mentin, sunt autoritatile pentru ca nu intervin

CRISTACHE: Voiam sa depersonalizam un pic discutia, discutia asta nu trebuie sa fie despre Bot sau despre Dragnea, trebuie sa fie despre cetateni care nu sunt protejati de statul in care ei traiesc. Daca o ducem pe terenul asta, eu cred ca o putem regla. Daca o personalizam in continuare, ca e Dragnea, ca e Bot, ca e Ceausescu, nu facem nimic, sunt 2 tabere.

CRISTOIU: Da, dar sunt 2, ii stim de 5 ani

CRISTACHE: Aici trebuie sa intervina statul, sa spuna, ajunge, trebuie sa o reglementam cumva.

Anuntul facut de Malin Bot, privind actionarea in instanta a lui Ion Cristoiu

„Dreptul la replica, difuzat de TVR. Va urma acum procesul cu Ion Cristoiu. Pe YouTube este si toata transcrierea emisiunii Romania 9, din 26 iulie, partea in care Ion Cristoiu minte si insulta pe post:

https://www.youtube.com/watch?v=XydLcT_M_IY&t=4s

Consider libertatea de exprimare un principiu esential al democratiei si fiind o persoana publica imi asum critici care pot sa depaseasca limitele normale, chiar si opinii care pot sa fie exprimate in termeni agresivi,, socanti, poate chiar injuriosi.

Insa opiniile sunt opinii si faptele sunt fapte. Sa minti despre cineva ca este „infractor”, in conditiile in care eu nu am fost niciodata nici macar trimis in judecata, este denigrare cu rea-credinta.

Sa ma acuzi de huliganism in conditiile in care activitatea mea a fost de nenumarate ori controlata de instante de judecata si certificata acolo ca fiind ”activitate jurnalistica normala”, reprezinta inventarea unor FAPTE neadevarate despre mine.

In cazul particular al lui Ion Cristoiu, cu care am lucrat la EVZ si stie bine pregatirea & experienta mea profesionala, sa minta ca nu sunt jurnalist este dezinformare premeditata.

Sa inventeze ca eu sunt platit de entitati ascunse, in conditiile in care finantarea mea este publica si transparenta la zi, nu reprezinta o opinie, reprezinta o fapta concreta, imorala, mincinoasa la adresa mea.

Asa ceva nu este normal si firesc. Din acest motiv am decis sa il chem pe domnul Ion Cristoiu in instanta. Voi solicita 150.000 de euro daune, aceasta fiind suma pe care o consider necesara pentru finantarea unei campanii de marketing online pentru informarea corecta a publicului si corectarea dezinformarilor facute de Ion Cristoiu in legatura cu activitatea mea.

In termeni simpli, sunt persoana publica, accept faptul ca pot atrage hate, accept critica, injuriile, opiniile denigratoare la adresa mea. Dar nu accept sa se inventeze FAPTE neadevarate despre mine, mai ales pe subiecte pentru care am purtat ani de zile procese, am cumulat nopti peste nopti nedormite si am decizii DEFINITIVE ale Justitiei.“ (I.P.)

Sursa: Ziaristii.com

Leave a Reply