Decizia judecatoarei Adriana Stoicescu de a dona 1400 de lei unui licentiat in Drept, pentru a-l ajuta sa se inscrie la INM, a provocat comentatii critice. “Nu imi pasa cum interpreteaza mintile mici si meschine gestul meu!”

Fosta presedinta a Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, a starnit, din nou, cuiburile de viespi de pe retelele de socializare, dupa ce a anuntat ca doreste sa ajute cu plata taxei de inscriere la Institutul National al Magistraturii un absolvent al Facultatii de Drept din Timisoara, provenit dintr-o familie care nu poate sustine inscrierea, din judetul Hunedoara.


“De ce Hunedoara? De acolo “am” un procuror (te imbratisez, Robert!) si o splendoare de avocat (te pup, Astrid!). E timpul pentru un judecator… Familii simple, copii de un bun simt rar intalnit. Pot si vreau sa ajut. Atat. Dragi colegi magistrati, e momentul sa aratam ca suntem Oameni! Haideti sa ii ajutam pe cei care vor si merita sa ne devina colegi, dar nu pot, din considerente financiare. Suntem deasupra meschinariei si micimii acestei lumi!”, a fost mesajul Adrianei Stoicescu, care a provocat zeci de comentarii critice in spatiul virtual.

Printre acestea, si unul distribuit pe contul de Facebook revendicat de Diana Jurcut, mesaj care apartine numitei Diana Bianca.

“Cu riscul de a parea exagerata, o mana de ajutor venita nesperat de la un strain sau de la o persoana controversata care se ofera sa achite taxa de inscriere la concurs, prezinta doua riscuri: 1.Controversa este contagioasa. 2. Acceptarea ofertei reprezinta o predispozitie in a te arunca cu capul inainte si de a te folosi de ce e la indemana”, precizeaza Diana Bianca, atragand atentia potentialilor candidati la INM sa nu accepte favoruri sau donatii si sa nu intre in magistratura cu datorii.

Degenerarea discutiilor referitoare la oferta de a ajuta un absolvent al Facultatii de Drept din Timisoara – un gest filantropic, pana la urma – a determinat-o pe Adriana Stoicescu sa revina cu o reflectie amara.

“Un gest simplu a starnit atatea discutii… Am vazut niste interpretari si comentarii demne de Stalin. Nu voi inceta sa ajut, fiti siguri! Candidatul la INM a aparut, asa ca puteti sa bagati sabiile in teaca. Daca mai traiesc, la anul voi proceda exact la fel! Celor care ma acuza de tot felul de mizerii, le spun ca nu am nevoie de PR, nu vreau sa ies in evidenta si nu imi pasa cum interpreteaza mintile mici si meschine gestul meu. Succes, Diana!”.

Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat, dupa doi ani de pauza, scoaterea la concurs a 300 de locuri de auditori de justitie: 175 judecatori si 125 procurori. Concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii va avea loc in perioada 30 iulie 2021 – 5 aprilie 2022, insa, pana la aceasta ora, inca nu a fost stabilit calendarul desfasurarii concursului. Taxa de inscriere este de 1.400 de lei. (G.I.)

Leave a Reply