Primarul orasului Buzias, Sorin Munteanu, s-a inscris in cursa pentru sefia PNL Timis, denuntand practicile comuniste instaurate de tandemul Nica – Groza la varful filialei banatene

Inscris in cursa pentru sefia PNL Timis, Sorin Munteanu, primarul orasului Buzias, a transmis un mesaj dur colegilor de partid, in care denunta practicile de tip comunist instaurate la varful organizatiei liberale banatene, si face apel la unitate, la alegerile interne care se desfasoara, maine, 7 august, pentru ca “ceea ce pare un castig, astazi, pe termen lung vom plati cu totii”.


Iata mesajul postat de Sorin Munteanu pe Facebook:

„Dragi colegi liberali!
Analizand cu mult calm si discernamant, toate cele intamplate in partidul nostru, in ultima luna, de la esecul alegerilor din 3 iulie, pana azi, 4 august, constat cu regret cum in repetate randuri si fara cele mai mici scrupule, au fost calcate in picioare, toate principiile si valorile democratiei interne de partid!

La alegerile din 31 iulie am vazut colegi cerandu-si dreptul statutar la vot, dar nu au fost lasati sa voteze. Sunt membri PNL cu contracte de munca in Timisoara, fiind platitori de cotizatie din 2017, colegi pe care-i cunosc si ii cunoasteti: ingineri, avocati. Au fost scosi total nestatutar de pe convocatorul alegerilor, pe motiv ca ar fi golani, in gandirea unora!

Am vazut cum in CDJ au manipulat votul online, pe zoom, privind suspendarea unor colegi. Am vazut cum in BPJ se voteaza norma de reprezentare la conferinta judeteana, cu 45 de voturi in sala din 63, iar o saptamana mai tarziu, acelasi BPJ, cu 27 de voturi in sala si 5 voturi online (?!) schimba norma de reprezentare, pentru ca se poate si asa vor unii… Pentru ca o masa mai mare de oameni poate fi manipulata mai usor!

Am vazut cum nu sunt respectate Dispozitiile si Deciziile forurilor superioare-statutare, ale partidului! Am vazut mesaje grobiene, de mahala, exprimate de liderii organizatiei, impotriva unor colegi si a presedintelui partidului!

Am vazut, lipsa de comunicare, negociere pentru a avea un consens politic! Am vazut practicile prin care s-a votat la alegerile din 31 iulie, modalitate pe care Petru Groza si Ana Pauker ar fi fost invidiosi!

Am vazut cum a fost decapitata o intreaga conducere a unei organizatii municipale, cum este cea de la Lugoj. Am vazut ce sustinere are tandemul Nica-Groza la Lugoj, unde o singura persoana a venit la alegerile organizate de cei doi.

Am vazut explicatia halucinanta a lui Alin Nica, potrivit careia alegerile nu trebuie consumate, ci doar anuntate. Ca si cum la o nunta, daca nu vine mireasa, se poate spune ca aceasta a fost organizata.

Fara alegeri la Lugoj, potrivit Statutului PNL nu poate fi organizata nici Conferinta Judeteana. Dar in PNL Timis nu mai conteaza statutul!
Nici in al 12-lea ceas aceste practici nu inceteaza. Potrivit Statutului PNL, cu cinci zile inaintea Conferintei judetene, trebuia sa fie afisat un convocator cu delegatii. Nu exista!

Trebuia infiintata o Comisie de organizare, care sa stabileasca modalitatea de desfasurare a alegerilor, pentru a nu fi organizate, in graba! Nu a fost infiintata! Stalin spunea ca „nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile”! Actualii lideri interimari ai PNL Timis ne spun ca nu conteaza ce vor sa voteze liberalii din Timis, conteaza cum isi pun ei delegatii.

Pentru toate acestea si multe altele, DE CE trebuie sa suferim, cu totii?! Personal, nu voi gira, astfel de derapaje si voi fi, intotdeauna ferm si imi voi exprima intotdeauna punctele de vedere, pentru valorile in care cred si conform principiilor care ma reprezinta!

Cred in Unitate! Cred in libera exprimare a fiecarui coleg! Cred si sunt convins, ca se vor lua masuri pentru ca toate cele intamplate sa nu se mai repete!
Voi ramane acelasi OM! Cu aleasa prețuire!

PS. Ii rog pe colegii primari, indiferent de optiunea fiecaruia, sa fie atenti la orice forma de manipulare si incalcare a regulilor democratice, indiferent de cine le incalca! Sa nu le fie teama, pentru ca teama de azi ne duce la pierzanie! Ceea ce pare un castig azi, pe termen lung, vom plati cu totii!”, a transmis Sorin Munteanu.

Reamintim ca in cursa pentru sefia PNL Timis s-au inscris patru candidati, respectiv Alin Nica, presedintele CJ Timis, deputatul Claudiu Chira, fostul secretar general al filialei, Alin Popoviciu, si Sorin Munteanu. (M.I.)

Leave a Reply