Judecatorul Cristi Danilet o ataca pe judecatoarea Adriana Stoicescu, dupa mesajul acesteia impotriva comunitatii gay. “Gleznute goale, astept deportarea in Siberia!”, este replica ironica a vicepresedintei Tribunalului Timis

Dreptul la libera exprimare, in baza caruia judecatoarea Adriana Stoicescu a scris si publicat un text sfichiuitor impotriva minoritatilor sexuale, a comunitatii LGBTQ, l-a deranjat profund pe un coleg din sistemul judiciar.


Bucovineanul Cristi Danilet, judecator la Tribunalul Cluj, fost membru al CSM, este deranjat de limbajul vitriolant al vicepresedintei Tribunalului Timis, intrebandu-se de ce un asemenea “individ”, care incalca drepturile omului, nu este urmarit de Inspectia Judiciara.

“Acest limbaj profund academic, ce denota o adanca grija pentru aproapele, apartine unui aparator al drepturilor omului. Dupa cum se vede, apara drepturile si in timpul liber, ceea ce ma face aproape invidios: un astfel de individ nu va fi niciodata urmarit de Inspectia Judiciara pentru dragostea pe care o manifestă, ci va fi lasat sa zburde nestingherit in spatiul cosmic si chiar in cel online. Asa de liber as vrea si eu, insa nu am limbajul metaforic atat de dezvoltat”, este comentariul lui Danilet, la care magistratul de la Cluj primeste o replica pe masura.

“Ii multumesc domnului judecator Vasilica Danilet pentru comentariu, precum si fanilor domniei sale. Aceste cuvinte “ne doare”. Il anunt sa stea linistit, sunt cercetata din plin pentru postari. Imi cer iertare ca nu sunt in stare sa fac politica, sa cotrobai prin arhive, sa tund iarba si sa ma bat.

Multumesc pentru apelativul “individ”, dar sunt individa. Imi iau angajamentul ca, dupa pensie, sa devin fan activ al tururor celor pe care mi-i indica domnia sa. In acelasi timp ma autodenunt pentru incalcarea drepturilor omului. Solicit pedeapsa capitala. Este unicul drept la replica, va asigur!”, este raspunsul Adrianei Stoicescu, care a fost avertizata de Facebook ca textul sau incalca anumite standarde ale comunitatii.

“Postarea mea incalca standardele imbecilitatii. Deci, nu o veti mai gasi pe pagina mea. Incita la ura… Gleznute goale, astept deportarea in Siberia, precedata de un sejur intr-un lagar de reeducare. Ma, nu puteti voi bloca si incita cat pot eu scrie! Multumesc presei care a preluat-o!”.

Reamintim ca Adriana Stoicescu este cercetata de Inspectia Judiciara, dupa plangerilor care i-au fost depuse la Lucian Netejoru de presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Bogdan Mateescu. (G.I.)

Leave a Reply