EXPLOZIV. Cine este denuntatorul din dosarul de trafic de minori in care procurorii DIICOT Timisoara l-au ridicat pe executorul judecatoresc Matei Sorin Romeo

Procurorii DIICOT Timisoara au decis clasarea dosarului de trafic de minori in care a fost retinut, in 8 iunie 2021, executorul judecatoresc Matei Sorin Romeo, in conditiile in care nu au fost descoperite probe indubitabile care sa-l incrimineze pe celebrul inculpat.


La o luna dupa ce Matei Sorin Mateo a fost escortat de mascati la sediul DIICOT, in vizorul camerelor TV si a blitzurilor fotoreporterilor mass-media, procuroarea Carmen Martinov a emis o ordonanta prin care dispune clasare a dosarului nr. 416/D/P/2018.

In momentul in care i s-a prezentat denuntul in baza caruia procurorii au inceput cercetarile in acest dosar, Matei Sorin Mateo a ramas perplex, intrucat a aflat, cu stupoare, identitatea persoanei care a depus plangerea si a pornit tavalugul legii penale.

Este vorba despre nimeni alta decat sotia si partenera sa de la societatea civila profesionala de executori judecatoresti, Alina Matei, care a sesizat DIICOT-ul cu privire la o pretinsa infractiune de trafic de minori, inca din 12.10.2018.

“In urma sesizarii verbale formulate de numita Matei Alina, ofiterii din cadrul serviciului de combatere a traficului de persoane au procedat la investigarea sotului sau Matei Sorin Romeo care are preocupari constante de racolare a tinerelor minore, cunoscute in cercul de cunostinte, precum si de pe retelele de socializare, pe care sub pretextul asigurarii unor sume de bani, le determina sa intretina relatii sexuale atat cu el, cat si cu persoane din anturajul sau.

Cercetarile efectuate a dus la identificarea unei locatii detinute de inculpat in Timisoara, unde acesta atragerea minorele in scopuri sexuale, fiecare partida de amor fiind onorata cu sume cuprinse intre 100-350 de lei.

Cu prilejul sesizarii verbale, numita Matei Alina a pus la dispozitia organelor de cercetare penala materiale print screen identificate in memoria telefonului sotului sau, reprezentand o posibila minora in ipostaza nud, iesind din camera de baie a apartamentului utilizat de inculpat pentru consumarea actelor sexuale”, se mentioneaza in ordonanta de clasare.

Deocamdata, nu stim daca doar gelozia sau si alte interese private obscure au stat la baza sesizarii DIICOT de catre Alina Matei, insa este cert ca baia de multime efectuata de sotul ei, dupa descinderea mascatilor, a avut un puternic impact asupra imaginii sale publice. “Din pacate, da!”, ne-a raspuns, scurt, executorul Sorin Matei, in momentul in care l-am intrebat daca Alina Matei mai este sotia sa si partenera de la biroul de executari silite… (G.I.)

Leave a Reply