DOLIU in lumea finantistilor din Timis! S-a stins din viata Ignea Nicolae, fost director al Finantelor Publice si al Corpului Expertilor Contabili

Ignea Nicolae, unul dintre cei mai importanti exponenti ai lumii finantelor din vestul tarii, s-a stins din viata pe patul unui spital din Timisoara.


Decesul a survenit in dupa-amiaza zilei de 11 august, la aproape o saptamana dupa ce septuagenarul care a condus Directia Generala a Finantelor Publice Timis si, mai apoi, dupa iesirea la pensie, Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, Filiala Timis, a suferit o comotie cerebrala. Nu si-a mai revenit, in ciuda stradaniei medicilor care au incercat sa-i salveze viata.

In paralel cu profesia contabila, Ignea Nicolae a fost pasionat si de cuvantul scris, astfel ca, alaturi de prietenul sau Liubomir Stepanov, a elaborat lucrarea monografica “Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, Filiala Timis la 90 ani, 1921-2011”, care urmeaza sa fie updatata de actualul presedinte al CECCAR Timis, prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget, dar si monografia satului in care s-a nascut, “Chizdia-Cosarii, Repere Monografice”, aparuta, in 2010, la Editura Banatul Timisoara.

Un sat din comuna Brestovat, cu o populatie de 148 de locuitori, care a dat Banatului pe unul dintre cei mai importanti finantisti din ultimul sfert de veac. Printre membrii familiei care-l plang pe Ignea Nicolae se afla si mama sa, care a trecut de 90 de ani.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Sincere condoleante familiei indurerate. (I.P.)

Leave a Reply