PROTEST. Festivalul homosexualilor a starnit revolta cultelor crestine din Timisoara. “Ne delimitam categoric de aceste actiuni care contravin credintei si moralei crestine!”

Reprezentantii cultelor crestine din Timisoara au lansat un apel comun pentru „apararea valorilor crestine”, in contextul manifestarilor sfidatoare organizate de homosexuali si celelalte minoritati sexuale din cadrul comunitatii LGBTI+, in aceasta saptamana, in orasul de pe Bega.


Aceste actiuni “mandre” ale homosexualilor se vor incheia sambata, 14 august, cu o adunare autorizata sa se desfasoare in Parcul Central.

Iata apelul transmis, astazi, de cultele timisorene:

„Noi, reprezentantii cultelor crestine din Timisoara ne exprimam regretul ca mai ales in aceasta perioada a Postului Adormirii Maicii Domnului, cand multi credinciosi se pregatesc pentru sarbatoarea bisericeasca si nationala inchinata Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, in orasul nostru sunt organizate mai multe actiuni in cadrul Festivalului Pride al miscarii LGBT.

Constatam, de asemenea, ca unele actiuni, care aduc atingere grava principiilor moralei crestine, din cadrul amintitului festival, sunt organizate de pilda, in Parcul Central al orasului nostru martir, unde sunt amplasate, statuia ostasului roman si busturile marilor personalitati timisorene, apartinatoare tuturor etniilor si au loc manifestarile importante si oficiale desfasurate intru cinstirea memoriei ostasilor, martirilor si luptatorilor romani care si-au varsat sangele pe campurile de lupta pentru apararea tarii si reintregirea neamului.

De aceea, noi, reprezentantii cultelor din Timisoara ne delimitam categoric de aceste actiuni care contravin credintei si moralei crestine.

Totodata, rugam pe Bunul Dumnezeu sa ne lumineze cu harul Sau, sa implinim voia Sa cea sfanta si sa transmitem generatiilor viitoare, nealterat, patrimoniul spiritual si moral comun, pe care cu totii l-am mostenit de la inaintasii nostri, pastrat cu pretul multor jertfe.

Dorim sa traim intr-o Timisoara, care a promovat intotdeauna bunele relatii interetnice si religioase si isi cinsteste martirii din Decembrie 1989!.” (I.P.)

Leave a Reply