Orasul florilor ramane fara gradinar sef! Tribunalul Timis a suspendat noua organigrama edilitara impusa de primarul Dominic Fritz

Tribunalul Timis a admis actiunea Sindicatului Liber al Angajatilor (SLA) Primariei Municipiului Timisoara, care a cerut in numele a 33 de salariati suspendarea noii organigrame a administratiei Fritz, care a intrat in vigoare din data de 2 august.


Cei 33 de angajati au reclamat faptul ca primarul a promovat noua organigrama fara dezbatere prealabila, prin care sunt desfiintate 80 de posturi, din care 10 sunt de conducere.

“Admite cererea de chemare in judecata modificata. Suspenda executarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 237/15.06.2021 si a actelor subsecvente emise in baza respectivei hotarari, examenul de selectie pentru numirea in noile functii publice a functionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiul Timisoara si examenul de selectie pentru incadrarea in noile compartimente a angajatilor – personal contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Timisoara”, se mentioneaza in hotararea Tribunalului Timis, pronuntata la termenul de ieri, 16 august.

De asemenea, instanta a suspendat executarea mai multor dispozitii ale primarului municipiului Timisoara, subsecvente, pe un interval de 60 de zile, cand va avea loc o pronuntare pe fond a magistratilor.

”Decizia instantei de judecata, care admite partial si pe procedura plangerea acestui mic grup, nu schimba nimic din procesul de reforma inceput. O vom contesta in termenul legal, cu convingerea ca, pe fond, instanta va face dreptate orasului”, a fost prima reactia primarului pe pagina sa de Facebook.

Aceasta atitudine sfidatoare fata de hotararea judecatorilor de la Tribunalul Timis a revoltat-o pe avocata Roxana Iliescu, consilier local Pro Romania.
“Poftim…?! Asta este reprezentarea pe care o are primarul fata de actul de justitie?! Complet deformată…! Adica, in cazul unei decizii nefavorabile, nu se va face dreptate orașului ci “unui mic grup de foști sefi”?! “Dreptate orasului”, domnule primar, echivaleaza implicit cu respectarea legii si daca n-ati respectat-o, ma tem ca se va dovedi ca n-aveti nimic de-a face cu aceasta dreptate!”, a comentat Roxana Iliescu pe pagina sa de socializare.
Liderul SLA din Primaria Municipiului Timisoara, Tiberiu Negrei, a declarat pentru Agerpres ca in urmatoarele 60 de zile sindicatul va inregistra la instanta actiunea de anulare a hotararii de consiliu local care a adoptat noua organigrama, unde se vor discuta motivele pe fond.

“In actiunea pe fond, pentru anularea HCL privind noua organigrama, se va discuta in detaliu despre lipsa dezbaterii publice a noii organigrame, lipsa avizului comisiei paritare, lipsa informarii functionarului public”, a precizat Negrei.

Intre timp, primaria cauta sa contracteze servicii juridice din afara institutiei, pentru a se apara in fata celor 33 de reclamanti, angajati in propria administratie.

Cei 33 de salariati au atacat in instanta decizia primarului Dominic Fritz de a avea o noua organigrama, fara dezbatere prealabila, prin care sunt desfiintate 80 de posturi, din care 10 sunt de conducere.

Noua organigrama contine functii noi, precum cele de gradinar-sef sau manager de cartier. De asemenea, conducerea institutiei a anuntat, in luna iunie, ca se vor face si peste 100 de noi angajari, cu predilectie pentru “profesionisti, la inceput de drum”, dupa cum afirma primarul Dominic Fritz.

Sa mai spunem ca, in urma deciziei de ieri a Tribunalului Timis, Consiliul Local Timisoara este obligat sa plateasca sindicatului si reclamantilor cheltuieli de judecata de aproape 17.000 de lei. Hotararea este executorie, insa poate fi atacata cu recurs in cinci zile de la pronuntare. (Mara Ion)
One thought on “Orasul florilor ramane fara gradinar sef! Tribunalul Timis a suspendat noua organigrama edilitara impusa de primarul Dominic Fritz

Leave a Reply