SOC la Vama Curtici! Un minor de origine afgana, descoperit in geamantanul unei tinere din Romania care calatorea cu trenul catre Austria

Soc maxim pentru politistii de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, in momentul in care au controlat bagajele unei romance in varsta de 24 de ani, care calatorea catre Austria. Intr-un geamantan, tanara ascundea un minor de origine afgana in varsta de 15 ani, pe care intentiona sa-l transporte in Austria, iar de acolo, in Germania.


Tentativa de trecere a frontierei ar fi reusit daca pasagera si-ar fi pastrat calmul, insa aceasta a devenit agitata, atragandu-le atentia vamesilor.

Incidentul s-a petrecut in noaptea de marti spre miercuri, la ora 2,20, in trenul international IR 346-1, cu destinatia Austria. Cand au vazut ca pasagera devine agitata, politistii romani de la Curtici au verificat bagajele si au gasit in geamantan un minor afgan. Acesta a fost preluat si lasat in grija Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad.

Femeia s-a ales cu dosar penal pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat si complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Comunicatul Politiei de Frontiera

„Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au descoperit, intr-un tren international care avea ca destinatie Austria, un cetatean afgan, in varsta de 15 ani, ascuns in geamantanul care apartinea unui pasager, cetatean roman.

Astazi dimineata, in jurul orei 02,20, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, calatorind ca pasager in trenul IR 346 – 1, o femeie, cetatean roman, in varsta de 24 de ani.

La controlul de frontiera, persoana in cauza a prezentat semne vizibile de agitatie, motiv pentru care s-a procedat la controlul amanuntit al bagajelor.

In urma verificarilor, politistii de frontiera au descoperit un adolescent ascuns intr-un geamantan care ii apartinea femeii.

In cadrul verificarilor preliminare, colegii nostri au stabilit ca persoana in cauza este cetatean afgan, in varsta de 15 ani. Femeia a declarat ca este prietena fratelui minorului si ca intentiona sa-l duca pe acesta la ruda sa, aflata in Germania.

Minorul a fost preluat de catre reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a judetului Arad.

In cauza, politistii de frontiera fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat si complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.“ (V.E.)

Leave a Reply