FRAUDA la Bacalaureat! Elevi de la mai multe licee au copiat cu mini camere video ascunse in mastile de protectie. Subiectele, postate pe Facebook chiar din salile de clasa pentru a fi rezolvate de colegii aflati acasa

Subiectele la proba scrisa la alegere a Bacalaureatului de toamna au aparut pe retelele de socializare, inca din primele minute de la inceperea examenului.


Elevii le cereau colegilor de acasa sa le rezolve. Ministrul Educatiei sustine ca au fost identificate cinci licee, din mai multe judete, in care Bacalaureatul a fost fraudat.

Grupurile de elevi de pe retele de socializare s-au umplut de zeci de postari in care absolventii de clasa a XII-a aflati in salile de examen, miercuri dimineata, cereau rezolvarea subiectelor colegilor aflati acasa.

Pe grupul intitulat “Bacalaureat 2021-2022” au fost postate fotografii chiar din timpul examenului.

In imagini se pot vedea inclusiv profesorii supraveghetori care stateau la catedra. In comentariile postarilor se pot vedea si rezolvarile subiectelor.

„Da, sunt cinci situatii in care au fost semnalate aceste fraude. Avem in atentie, sunt cinci sali de clasa, in cinci licee din cinci judete diferite: un liceu din Braila, din Brasov, din Gorj, din Dolj.

Cunoastem aceste licee, cunoastem salile de clasa, se identifica inclusiv pozitia elevilor si cu siguranta vor fi eliminati din examen si vor avea o interdictie de a se mai prezenta un timp.

Am venit cu foarte multe masuri in sprijinul constientizarii ideii de corectitudine a examenelor. Cei care nu au inteles acest lucru vor suferi cele mai drastice masuri: eliminarea din examen”, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, la Antena 3.

Liceele in care s-a descoperit farudarea examenului sunt: Liceul Tehnologic „Panait Istrati” Braila, Liceul Tehnologic Dr. N. Rucareanu din Brasov, Liceul cu Program Sportiv Tg Jiu, Liceul Tehnologic Constantin Brancusi din Craiova.

Intrebat cum s-a putut intampla acest lucru, avand in vedere ca elevii trebuie sa-si lase telefoanele la intrarea in sala de examen, ministrul a vorbit de sanctionarea fraudelor.

„Intentii de frauda, din pacate, au existat, exista si vor exista. Important este sa le sanctionam drastic. Vom vedea si in ce masura personalul care avea datoria supravegherii a comis erori din aceasta perspectiva”, a precizat Sorin Cimpeanu.

Camerele pe care elevii le-ar fi folosit pentru a copia ar fi fost ascunse intr-un nasture, in ochelari sau chiar in masca de protectie, folosind si o pereche de casti. (E.T.)

One thought on “FRAUDA la Bacalaureat! Elevi de la mai multe licee au copiat cu mini camere video ascunse in mastile de protectie. Subiectele, postate pe Facebook chiar din salile de clasa pentru a fi rezolvate de colegii aflati acasa

  1. In Romania unde se fraudeaza in mod violent si vulgar la alegeri de catre autoritati, ne mai miram ? Ce pretentii mai avem?

Leave a Reply