Follow the money! Ministrul de Finante Dan Vilceanu a achizitionat poprietati imobiliare la Timisoara cu bani a caror provenienta nu se cunoaste

Declaratiile de avere ale actualului ministru de Finante, Dan Vilceanu, sunt extrem de suspecte. Cu toate ca are declarate venituri extrem de mari si a cumparat terenuri inca de cand era pe bancile facultatii, ministrul pare ca face bani din nimic, salariile pe care le-a declarat fiind mult mai mici decat investitiile facute.


In anul 2002, studentul Dan Vilceanu face primele achizitii. Doua case in comuna Runcu, judetul Gorj, una de 556 metri patrati, alta de 250 metri patrati si un teren de 21.063 metri patrati.

Acesti bani cu care a facut achizitiile din timpul studentiei ii avea de la tatal sau, subprefect al judetului Gorj.

Pana in anul 2012, Valceanu achizitioneaza inca 5.293 metri patrati la Runcu, apoi o hala de 1.889 metri patrati si un teren de 2.310 metri patrati in Timisoara, inca 374 metri patrati in Timisoara, apoi o casa de 208 metri patrati si un teren intravilan de 1.412 metri patrati Baliuc, Caras-Severin.

In tot acest timp, potrivit CV-ului oficial, Dan Vilceanu a fost economist si ulterior director la firma parintilor sau la propria firma, de unde a castigat, potrivit declaratiei de avere din iulie 2012, doar 1.936 de lei pe luna.

Tot atunci declara ca a incasat 25.500 de lei dividente de la firma Rewodase SRL, la care era unic actionar.

Aceasta firma inregistra, in 2019, un profit de doar 19.385 de lei.

Surprinzator, ministrul Finantelor nu avea niciun leu in cont, dar nici datorii.

In declaratia de avere din 2014 apar si primii bani din inchirierea halei industriale de la Timisoara – 251.785 de lei.

Pana la acel moment, Vilceanu nu avea declarat niciun cont in care incasa banii.

In 2015, adauga dividente de la Rewodase de 7.000 de lei, in conditiile in care, in 2014, firma nu a inregistrat niciun profit, ci era pe minus cu 15.000 de lei. Acelasi lucru s-a intamplat cu firma si in 2015, dar si in anii urmatori.

Cu toate acestea, Dan Vilceanu a continuat sa treaca si in urmatoarea declaratie de avere inca 7.000 de lei dividente de la aceeasi firma.

Nici acesti bani, nici chiria anuala a halei din Timisoara nu se duc in vreun cont bancar.

Din iulie si pana in decembrie 2016, intre doua declaratii, Dan Vilceanu vinde proprietatile de pe malul lacului din Caras-Severin, insa nu consemneaza cui i le-a instrainat, ci doar pretul de 120.000 de lei.

Firma lui Dan Vilceanu, Remont SA, cea la care a fost initial actionar cu 55%, a cumparat apoi toate actiunile si a devenit astfel unic actionar, apoi a lichidat firma, a avut parte de un control din partea ANAF, in 2018.

Inspectorii fiscali au verificat toate tranzactiile si toate operatiunile realizate de aceasta firma.

In anul 2014 s-au identificat mai multe facturi intre Remont SA si firma Karina Sebatil SRL.

In una dintre ele s-a constatat ca produsele inscrise in factura nu au fost livrate niciodata de catre Karina Sebatil SRL, iar factura a fost stornata.

Potrivit datelor de la ANAF, atat firma lui Dan Vilceanu, cat si firma parintilor sai, tranzactionau marfa inexistenta, cu facturi false. (I.P.)

Sursa: antena3.ro

Leave a Reply