Un preot a baut vin sfintit si a urcat la volan! Politistii i-au aplicat o amenda de 1.305 lei si l-au lasat pieton pentru 90 de zile

Un preot din Constanta a fost prins de politisti baut la volan a dat vina pe vinul de Impartasanie. Politistii nu au fost impresionati de scuza barbatului, asa ca i-au luat permisul si l-au si sanctionat.


Pentru ca s-a simtit neindreptatit, preotul a dat Politia in judecata.

Incidentul rutier s-a petrecut in luna aprilie a acestui an.

Preotul a fost oprit in trafic de un echipaj de Politie, care a observat ca miroase a alcool, motiv pentru care l-au testat cu aparatul etilotest.

Rezultatul a fost de 0,10 mg/l alcoolemie in aerul pur expirat.

Preotul a fost sanctionat de politisti cu o amenda in valoare de 1.305 lei, i-au luat 9 puncte si permisul i-a fost suspendat pe o perioada limitata.

Barbatul s-a simtit neindreptatit, asa ca a contestat procesul verbal de amenda si le-a explicat magistratilor din Medgidia ca vinul pe care il consumase era de la Impartasanie, de la o procesiune privata, si ca era intr-o cantitate foarte mica, ceea ce, dupa parerea sa, nu ii punea in pericol abilitatea de a conduce.

Magistratii au considerat neintemeiata cererea facuta de catre preot si au decis sa mentina sanctiunile date de catre politisti.

Decizia nu este una definitiva, ea putand fi contestata. (V.E.)

Leave a Reply