Concursul National de Dramaturgie de la Timisoara. VEZI care sunt cele patru texte care vor fi “modelate” de public in cadrul spectacolelor – lectura (P)

Din cele 30 de texte inscrise in editia 2021 a Concursului National de Dramaturgie, juriul format din prof. univ. dr. Nicolae Mandea, presedintele juriului, teatrologul Calin Ciobotari si Codruta Popov, consultant artistic al Teatrului National din Timisoara, a selectionat cele patru texte care vor intra in etapa urmatoare.


Acestea sunt:

  • Stockholm, de Ana-Sorina Corneanu

  • Noul profet, de Radu Popescu

  • Medeea: Furie, de Radu Popescu

  • Copiii noptii, de Radu Andrei

Urmatoarea etapa, inclusa in FEST-FDR2021, va avea loc intre 28 august si 5 septembrie 2021. Astfel, in perioada 28.08 – 1.09.2021, cele patru texte vor fi prelucrate de regizorii si actorii Teatrului National Timisoara in cadrul Atelierelor CND, concretizate prin cercetarea si prelucrarea textelor de patru echipe formate, fiecare, din autor, regizor si actori.

Atelierele se vor dezvolta intr-o serie de spectacole-lectura, prezentate publicului in cadrul actiunii Teatru-lectura in Parcul Civic, in fiecare zi, intre 2-5.09.2021, de la ora 11, in Parcul Civic, in proximitatea Salii 2. 

Teatru-lectura in Parcul Civic este o etapa participativa, in care spectatorii prezenti vor avea ocazia sa contribuie prin interventiile lor la „modelarea” formei finale a textelor. Cele patru texte vor fi publicate in volum, lansarea fiind programata in luna noiembrie. Actiunea este parte a traseului Vocile Orasului si urmareste sustinerea democratiei participative.

Teatru-lectura in Parcul Civic este un proiect cultural cuprins in programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timisoara, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Consiliului Local Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply