Consilierul local Radu Toanca dezminte zvonul armistitiului cu Dominic Fritz, dupa angajarea finului sau la Primaria Timisoara. “Este absurd sa spui ca am vreo legatura cu aceasta poveste!”

In plin scandal legat de noua organigrama din Primaria Timisoara, suspendata de Tribunalul Timis la cererea sindicatului, finul unuia dintre cei mai vocali contestatari ai primarului Dominic Fritz a castigat un concurs organizat de noii conducatori ai orasului si, incepand cu data de 24 august, a fost angajat la Directia de Mediu.


Imediat dupa ce s-a aflat ca inginerul silvic Bogdan Momir (foto, mijloc) este finul consilierului local Radu Toanca (foto, dreapta), “opozitia” latenta din Primaria Timisoara a lansat mai multe atacuri in directia reprezentantului PSD, aflat la cel de-al patrulea mandat de consilier local, pe care l-a acuzat ca ar fi acceptat o favoare, urmand sa-si mai domoleasca criticile impotriva primarului german al Timisoarei.

“Nu cred ca este o coincidenta. Din informatiile mele, acest Momir, finul pesedistului Toanca, a fost sef la un ocol silvic, apoi referent la Primaria Tormac. A mai participat la un concurs organizat de primarie, prin primavara, pe care l-a picat. De aceasta data, in timp ce Radu Toanca ataca noua organigrama, finul sau a castigat concursul si a fost angajat in primarie”, ne-a dezvaluit un functionar public, subaltern al primarului Dominic Fritz.

De cealalata parte, consilierul PSD Radu Toanca spune ca nu are nicio legatura cu angajarea finului sau, fiind de parere ca aceste zvonuri sunt lansate de cei care doresc sa-i decredibilizeze mesajele critice impotriva noilor conducatori din Primaria Timisoara.

“Este absurd sa spui ca am vreo legatura cu aceasta poveste, ca am cazut la pace cu primarul Dominic Fritz pentru ca finul meu sa fie angajat in primarie. In primul rand, eu am peste 20 de fini, dar asta nu inseamna in darul de nunta pun si un job. Bogdan Momir este, intr-adevar, unul dintre finii mei, l-am nasit nu cu mult timp in urma, dar va pot spune cu toata responsabilitatea ca, la cv-ul sau, nu ar avea nevoie de interventii pentru a castiga vreun concurs.

Are doctoratul, experienta in domeniul mediului, oare ce ar mai trebui pentru a trece si de selectia celor ce sustin varianta concursurilor aranjate? Pot sa-i asigur pe cei care spera ca, dupa lansarea acestei fumigene, voi deveni mai docil la sedintele consiliului local, ca voi continua sa critic public derapajele acestei administratii USR-iste, atat de paguboasa pentru Timisoara”, ne-a declarat Radu Toanca. (Mara Ion)

Leave a Reply