Turul Romaniei face regal la Timisoara, intre 30 august si 1 septembrie. VEZI programul evenimentelor si restrictiile de circulatie (P)

Editia cu numarul 54 a Turului Romaniei, care aliniaza la start 16 echipe din zece tari, incepe in 30 august la Timisoara si se termina in 5 septembrie la Bucuresti. Traseul are peste 800 de km si trece prin Lugoj, Hunedoara, Deva, Orastie, Sebes, Sibiu, Fagaras, Rasnov, Brasov, Ploiesti. 


Timisoara este cel mai privilegiat oras de pe traseu, gazduind Turul Romaniei pentru trei zile:

30 AUGUST

Cursa Copiilor, Universitatea de Vest, intre orele 16.00-18.00. Competitia este deschisa participantilor intre 3 si 14 ani; sunt acceptate bicicletele cu pedale, fara pedale sau cu roti ajutatoare; inscrierile se fac la fata locului de la ora 15.00; se primesc medalii de finisher si premii pentru locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie de varsta (baieti si fete).

Ceremonia de deschidere cu prezentarea echipelor, Universitatea de Vest, de la ora 19.30-21.00.

31 AUGUST

Prolog, cu start de la Universitatea de Vest, intre orele 18.00-20.30

In vederea desfasurarii in bune conditii a competitiei, circulatia va fi restrictionata intre orele 16.00-22.00 pe traseul de desfasurare a Prologului: b-dul. Vasile Parvan – Pasajul Michelangelo – b-dul. Vasile Parvan – podul Mihai Viteazul – str. 20 Decembrie 1989 –  b-dul. I. C. Bratianu – str. 20 Decembrie 1989 – b-dul Constantin Diaconovici Loga – b-dul. Regele Ferdinand I – podul Mihai Viteazul – b-dul. Vasile Parvan – str. Traian Lalescu.

1 SEPTEMBRIE

Start festiv etapa 1 (Timisoara-Deva), stadionul Dan Paltinisanu. Echipele vor fi prezente la stadion de la ora 10,50 pentru semnaturi.

Ciclistii amatori sunt asteptati si la celelalte competitii conexe organizate la Turul Romaniei: Cursele de copii de la Deva si Bucuresti si competitia King of the Mountain de la Paltinis.

Organizatorul competitiei, Federatia Romana de Ciclism, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului si al Auchan Retail Romania, sunt bucurosi sa ofere iubitorilor ciclismului un eveniment la standardele Uniunii Cicliste Internationale si asteapta pe traseul Turului, in punctele de start si de finis, cat mai multi suporteri care sa-i incurajeze pe ciclisti, cu respectarea masurilor de securitate sanitare specifice acestei perioade. (I.P.)

Leave a Reply