Adeverinte de vaccinare false! Antrenorul unei echipe de fotbal si-a convins sotia, medic de familie, sa elibereze documente ca i-a vaccinat toti jucatorii

Mai multe perchezitii au avut loc, in aceasta dimineata, la mai multe domicilii din comuna Corbii Mari, Pucioasa si Aninoasa, la persoane suspectate ca au eliberat certificate de vaccinare false, anunta IPJ Dambovita.


Este vizat antrenorul Asociatiei Sportive Fotbal Club Pucioasa, care si-a convins sotia, medic de familie, sa elibereze adeverinte de vaccinare false pentru 10 jucatori ai echipei, pentru a putea participa la competitii sportivei.

Comunicatul IPJ Dambovita:

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita pun in aplicare 3 mandate de perchezitie domiciliara, in localitatile Pucioasa, Corbii Mari si Aninoasa, din judetul Dambovita, la persoane banuite de inselaciune, fals intelectual si fals informatic.

Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice efectueaza cercetari in cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegala a unor adeverinte de vaccinare anti-COVID-19.

Sunt puse in aplicare 13 mandate de aducere.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada iunie-august a.c., o femeie, in calitate de medic de familie, instigata de un barbat, ar fi implementat, in sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane impotriva COVID-19. Astfel, ar fi fost eliberate adeverinte false de vaccinare si s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurari de Sanatate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Politistii continua cercetarile, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea intregii activitati infractionale si dispunerea masurilor legale. (V.E.)

Leave a Reply