Promovari in functii de executie! 23 de procurori de pe raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara s-au inscris la concurs

Nu mai putin de 23 de procurori de pe raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara vor participa, in data de 12 septembrie, la concursul de promovare pe loc in functii de executie, care este organizat de Consiliul Superior al Magistraturii. Dintre cei 23 de procurori banateni, 7 solicita promovarea la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), 7 la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, iar ceilalti 9 – la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.


Printre cei care-si doresc promovarea pe loc la cea mai inalta structura de parchet din Romania – exceptand parchetele speciale, precum DNA, DIICOT si Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie – se afla si fosta presedinta a Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, Chivu Claudia Irina, care-si desfasoara activitatea la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

De asemenea printre candidatii care vor da examen pentru promovarea la unitatea de parchet imediat superioara se afla si Pelmus Ciprian Ionut, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

De remarcat faptul ca la acest concurs s-au inscris 642 de procurori din toata tara, printre care si 51 de la DNA, 73 de la DIICOT si 24 de la parchetele militare, care solicita promovarea la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Potrivit calendarului publicat pe site-ul CSM, sustinerea probei scrise va avea loc in data de 12 septembrie.

Intre 12 si 15 septembrie se vor formula contestatiile la baremele de dezvoltare si evaluare, apoi, intre 16 si 20 septembrie, se vor solutiona contestatiile la barem.

In zilele de 21 si 22 septembrie se vor publica baremele si afisarea motivarii contestatiilor la barem.

Intre 22 si 23 septembrie se vor corecta lucrarile si se vor afisa rezultatele obtinute la proba grila, in perioada 23 -27 vor putea fi formulate contestatii, iar in 28 – 29 vor fi solutionate.

La sfarsitul lunii vor fi intocmite listele finale si vor fi cunoscuti procurorii care au trecut cu brio acest examen de promovare pe loc in functii de executie. (G.I.)

Leave a Reply